• Categories
 • La PAH troba “cínica” la moció de CiU per la rehabilitació de les cases del Baldiri

  09/04/2016
  Les cases del Baldiri estan generant controvèrsia.
  L’Assemblea local de la Plataforma d’Afectats per l’Hipoteca (PAH) ha emès una nota sobre la moció presentada per CIU en
  l’últim Ple municipal instant a la rehabilitació de les cases del Baldiri per a lloguer social.
  Per la PAH, que CIU, ara que està a l’oposició, presenti una moció perquè es rehabilitin les cases del Baldiri, acusant l’actual govern de la seva degradació, “és d’un cinisme polític francament aclaparador”.
  La PAH recorda que quan CIU+ l’antic PSC governaven van tenir temps de sobres per rehabilitar-les i no ho van fer i fa esment que a l’octubre del 2014, a la reunió de la Taula pel Dret a l’Habitatge, es va acordar que en el Ple del novembre s’aprovaria la cessió de les cases del Baldiri per a lloguer social i que el pressupost per les reparacions es va estimar en 14.000€ perquè en aquell moment les cases estaven en prou bon estat. En aquell moment, la cessió es va aprovar però les obres no van començar i les cases es van anar degradant fins al punt que, el 2015, el pressupost es va elevar a 70.000€, segons l’associació d’afectats. “Uns diners que en realitat no tenien en efectiu, com ens van voler fer creure, sinó que depenia de la venda de patrimoni”. En conseqüència, la PAH fa memòria que les cases no es van rehabilitar ni es va fer res per protegir-les dels robatoris i actes vandàlics que van patir i remarca que “quan l’actual govern es va constituir, les cases ja estaven en un estat lamentable”.
  La PAH també critica que  el govern anterior, des del juny del 2014, “tenia a la seva disposició els expedients per sancionar els bancs perquè cedissin part dels habitatges buits per a lloguer social i no va fer res”. “Quatre anys de govern i ni un sol habitatge de lloguer social, aquest és el trist balanç del govern de CIU+PSC en política d’habitatge”, reivindica la PAH.
  “La trista història de les cases del Baldiri només és la punta de l’iceberg de la lamentable situació en què es troba la nostra ciutat en matèria d’habitatge”. La PAH alerta que “des de que va esclatar la crisi al 2007, cap partit no s’ha dignat a elaborar una política d’habitatge per a la nostra ciutat basada en un diagnòstic real de l’emergència habitacional que venim patint per tal de donar una resposta adequada a aquelles famílies més durament colpejades per la crisi” i que l’únic que fins ara oferia l’Oficina d’Habitatge de la nostra ciutat és “una borsa d’ajut al lloguer per aquells que tenen nòmina. Amb això ja està tot dit”.
  La PAH també posa èmfasi en el fet que “aquest buit polític ha facilitat l’aparició de petites màfies i d’aprofitats que mercadegen amb l’ocupació de pisos buits, la qual cosa està generant seriosos problemes de convivència en alguns barris de la nostra ciutat, abocant a moltes famílies realment necessitades a viure situacions conflictives i angoixants”. Aquest fet l’està denunciant la PAH des del 2014. “Ara s’ho estan trobant, la majoria de pisos buits propietat de bancs estan ocupats, de manera que encara que l’Ajuntament hagi per fi aconseguit arribar a un acord amb el banc perquè cedeixi algun dels pisos per a lloguer social, es troben amb la impossibilitat de fer-ho”.
  La PAH emfatitza que  és una organització “apartidista que no està ni a favor ni en contra de cap partit”, i que només “està a favor de que s’actuï per tal de garantir un dret tan bàsic com és el de l’habitatge” i informa que ara, amb la llei 24/2015 sobre
  l’emergència habitacional i la pobresa energètica, l’administració disposa d’una nova eina per fer front a aquesta emergència alhora que l’obliga a donar resposta a les famílies en risc de perdre l’habitatge o que ja l’hagin perdut. L’actual govern l’està aplicant, però, “en no haver previst cap estratègia concreta per dotar a Sant Feliu d’un parc d’habitatges de lloguer social, li està constant revertir una situació que durant anys, per més que a la PAH insistíssim, l’administració no l’ha realment
  afrontat”.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies