• Categories
 • El nou enfoc del Guíxols Arena i el Thyssen esperona GdC i MES

  13/04/2016
  El nou Guíxols d'Arena, controvertit ja abans de començar-se a construir.
  Els partits d’esquerres a l’oposició de Sant Feliu, MES i GdC, critiquen un cop més que s’han assabentat per mitjà de la premsa dels replantejaments de dos projectes de la nostra ciutat: el Guíxols Arena i el Thyssen.
  MES alerta del perill de no tenir el Guíxols Arena a l’estiu
  Pel que fa al Guíxols Arena, MES fa esment que el govern va presentar el proper festival de la Porta Ferrada sense  cap espectacle programat en aquest espai, i “davant la polèmica que hi ha hagut per aquest motiu, el govern es compromet a tenir-lo enllestit pel concert d’Estopa el 9 d’agost”, i així “l’oblit o l’error de no haver-hi inclòs cap programació enguany queda esmenat”, citant que estaran alerta per veure si es compleix aquest compromís.
  També demanen “molta cura” amb el trasllat de les actuacions de l’Espai Port al Guíxols Arena. “Ens consta que hi ha un bon nombre d’entrades numerades venudes a l’Espai Port i aquesta és una qüestió que, de no fer-se amb la màxima professionalitat, pot posar en qüestió el prestigi del nostre Festival”, afirma MES.
  També demanen que es “garanteixi una programació com es venia fent fins ara any rere any, i que no quedi condicionada per l’obra”. Des de MES pensen que “el govern ha de garantir que els terminis d’execució de l’obra facin que el concert es pugui dur a terme amb normalitat”.
  Pel que fa al projecte Guíxols Arena, MES considera “decebedor que amb tot un any d’estudis les modificacions fonamentalment es centrin en el tancament i en el tipus de superfície, que fan doblar el pressupost”, citant com a resultat del replantejament l'”endarreriment, encariment i el perill d’un any sense actuacions”.
  El replantejament del Thyssen, “maldestre”
  L’altre projecte criticat és el futur Museu Thyssen. Per MES, que es substitueixi la realitat d’un projecte executiu (redactat, aprovat i pagat) per la “promesa o idea” de contractació d’un estudi previ o avantprojecte és “una mala notícia” ja que “significa
  tornar deu anys enrere en el projecte i situar-lo en el mateix estat d’evolució que es trobava quan es plantejava fer-lo a l’Hospital Municipal” i esmenta el fet que “sistemàticament el govern ha aturat tots els projectes que ha trobat fets i n’ha fet un replantejament que porta la ciutat a unes vies mortes insostenibles” i cita exemples com ara els treballs de l’aparcament i
  remodelació del passeig del mar i el projecte de l’institut Sant Elm o l’Asil Surís dels que, “un cop compromesos replantejaments mai més se n’ ha sabut res”.
  MES també es sent decebut perquè l’Ajuntament ha reconegut que no ha aconseguit ajudes ni de la Generalitat, ni
  de l’Estat Espanyol, ni la Diputació de Girona i que serà l’Ajuntament qui pagarà tot el projecte Thyssen. “Una altra
  pèssima notícia per a la ciutat i un altre replantejament maldestre de l’equip de govern”, que, segons avança la premsa comarcal portarà un desviament de la carretera de Tossa, per obtenir més espai a l’entorn del monestir. Un desviament que “no serà fàcil ni barat”, segons alerta MES.
  Guíxols des del Carrer recorda les nombroses obres anunciades pel govern i que no es materialitzen
  Per la seva banda, Guíxols des del Carrer es mostren “sorpresos” per l’anunci del govern d’invertir 5 milions d’euros en el projecte Thyssen.   Segons s’ha publicat, 3 d’aquests milions sortirien de l’herència dels germans Anllò i els altres 2 dels propis recursos municipals.

  Guíxols des del Carrer – Entesa recorda que fa menys de 6 mesos que el mateix equip de govern anunciava, “a tot volum”, que el llegat dels Anlló “començava a reviure i que els diners de l’herència es destinarien, majoritàriament, al projecte de l’Asil Surís, que sembla que ha passat a un segon pla”.
  La  formació d’esquerres tampoc comparteix els constants replantejaments,” anades i vingudes”, que fa l’equip de govern en seus projectes i que “sovint s’acaben anunciant com a grans obres, algunes d’elles faraòniques com és aquest últim projecte de 5 milions d’euros, però que a l’hora de la veritat no es veuen materialitzades”. Per altra banda, Guíxols des del Carrer – Entesa recorda que avui la ciutat té “zero euros invertits en habitatge social, que encara no s’ha pressupostat ni un cèntim d’euro pel nou IES Sant Elm, que les necessitats assistencials són una realitat que cal cobrir en la seva totalitat, que la ciutat manté obertes nombroses obres pendents de millora dels seus carrers, places i parcs i que, finalment, el problema de l’aparcament continua ben latent”.
  En aquest sentit, GdC es pregunta “quants d’aquests projectes pendents es podrien materialitzar amb una part d’aquests 5 milions d’euros que acabaran invertits en una col·lecció d’art que sempre serà privada”.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies