• Categories
 • No tocar ni quarts ni hores

  21/04/2016

  Coneixeu l’expressió “No tocar ni quarts ni hores”? El proper divendres 22 d’abril a les 19:30h tindrà lloc la tercera sessió sobre llenguatge i vocabulari mèdic popular, un treball de recuperació que està duent a terme el Doctor Antoni Beltran (Metge de família de l’ABS Sant Feliu de Guíxols).

  Es recordaran mots i expressions utilitzades popularment per referir-se a mals, estats de salut, remeis i malalties, amb l’objectiu de no deixar perdre un vocabulari col·loquial propi i genuí, emprat fins no fa gaires anys, i que actualment es troba en recessió o en clar perill de desaparició a favor de tecnicismes o castellanismes.
  La xerrada, oberta i gratuïta, se celebrarà a l’Espai de Congressos i Reunions del Monestir i està organitzada pel Museu d’Història-Espai del Metge i de la Salut Rural de Sant Feliu de Guíxols, la Càtedra Martí Casals de Medicina i Salut en l’Àmbit Rural de la UdG i el Col·legi Oficial de Metges de Girona, emmarcada dins el programa “Tallers i Jornades de Memòria Oral”, de la Xarxa territorial de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de Catalunya.

   


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies