• Categories
 • La PAH i el Guíxols Arena

  25/04/2016

  Amb l’objectiu de puntualitzar alguns comentaris fets pel senyor Motas en el Ple i d’altres publicats per la PAH i sense cap ànim d’entrar en polèmica, volem aclarir que el govern anterior va dedicar molts esforços i temps per aconseguir d’Ensenyament la titularitat de les cases del Baldiri a finals del 2014. Fins aquell moment, com que no eren municipals, no s’hi podia fer cap actuació, doncs malauradament l’Administració no funciona al ritme que voldríem els polítics i els ciutadans.
  Tot seguit es va procedir a valorar les actuacions a fer per tal de rehabilitar les cases i es va aprovar el finançament al pressupost al mes d’abril.
  L’explicació que ha donat l’actual govern de què el finançament per a la rehabilitació estava subjecta a la venda d’una finca municipal i que per aquest motiu no s’havia pogut fer no és correcte, en primer lloc perquè la finca en qüestió es va vendre i en segon lloc perquè l’Ajuntament es regeix pel Principi de Caixa Única, és a dir, no hi ha uns diners determinats reservats en un calaix per a un projecte determinat sinó que, havent-hi els diners, tant és d’on provenen; i els diners hi eren, tal com prova el fet que l’any 2015 s’ha tancat amb 6.290.000.-€ de superàvit a les arques municipals.
  Amb part d’aquests diners el govern ja ha anunciat que amplia la despesa prevista per a la construcció del nou espai Guíxols Arena fins a 741.000.-€ quan segons el projecte inicial del govern anterior estava valorat en 400.000.-€ amb les grades de formigó incloses i uns 200.000.-€ si s’utilitzaven les grades metàl•liques propietat de l’Ajuntament que actualment es fan servir al Festival Porta Ferrada.
  Tothom és lliure, evidentment, de creure la versió del Govern, però la veritat és que aquests 350.000.-€ que han afegit al projecte del Guíxols Arena provenen d’altres inversions previstes el 2015 que no s’han fet, entre d’altres la rehabilitació de les cases del Baldiri, la compra del camió que necessita la Brigada municipal, i el nou generador per a l’edifici de la Policia municipal imprescindible en cas d’emergència a la ciutat.
  No compartim tampoc l’ opinió que l’anterior govern no va incrementar els habitatges socials, doncs es va multiplicar per 2 la bossa d’habitatge, es va aconseguir la cessió per part de la Generalitat de 8 pisos de Mas Falgueres, es va crear un pis tutelat al c/ Trafalgar per a situacions d’exclusió social greu, es va aconseguir a través d’un procés sancionador als bancs pactar amb ells la transformació de diversos pisos ocupats en pisos de lloguer social a banda d’altres polítiques social d’habitatge com l’adhesió a la taula d’emergència social, el servei d’Ofideute i el protocol judicial d’actuació en casos de desnonament i altres.

  GRUP MUNICIPAL DE CONVERGÈNCIA I UNIÓ.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies