• Categories
 • GdC demana acció local contra la suspensió de la Llei de Pobresa Energètica

  10/05/2016
  Jordi Lloveras (GdC), al costat de la representant de la CUP durant un ple municipal.

  Davant el recurs amb suspensió cautelar presentat pel govern en funcions del PP i acceptat pel Tribunal Constitucional, contra la Llei 24/2015, de mesures urgents per a afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica, la formació Guíxols des del Carrer insta al govern municipal de TSF, ERC i PSC perquè eludeixi qualsevol impugnació a la norma i treballi amb valentia en favor de les persones més necessitades.

  Guíxols des del Carrer recorda que la Llei 24/2015 és fruit de la ILP impulsada per la Plataforma d’Afectats per l’Hipoteca (PAH), l’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) i l’Observatori DESC que va ser aprovada per unanimitat al Parlament de Catalunya, també amb els vots del PP, i que s’ha mostrat com un eina útil i eficient per garantir el dret a l’habitatge per a les famílies en risc de perdre’l i evitar talls en els subministraments d’aigua, llum i gas en persones i famílies en situació de vulnerabilitat.

  Per això, portarà al proper Ple municipal una moció per rebutjar enèrgicament l’actitud del govern de l’estat espanyol en allò que fa referència a recórrer davant el Tribunal Constitucional qualsevol iniciativa legislativa que la Generalitat impulsa per pal·liar la pobresa energètica i l’accés a l’habitatge i, al mateix temps, instar el govern català perquè aprovi una partida extraordinàriadestinada a ajuts al pagament del lloguer per evitar desnonaments i exigir que a les entitats financeres i als grans tenidors d’habitatge se’ls segueixi aplicant els mecanismes i els criteris que estableix la Llei 24/2015.

  Finalment, i en l’àmbit local, Guíxols des del Carrer demanarà al govern de la ciutat que activi de manera immediata mesures d’urgència per cobrir el buit dels articles impugnats, mentre la Generalitat no impulsi els instruments adients per a substituir-los. La formació també li recorda a l’equip de govern que aviat es complirà un any de les últimes eleccions municipals i que a data d’avui, i a banda de grans intencions, encara no ha concretat res en matèria d’habitatge social en el nostre municipi.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies