• Categories
 • Denunciat per capturar una tonyina vermella, espècie protegida

  11/05/2016
  Efectius del Grup de Suport Marí del cos d’Agents Rurals van localitzar una embarcació d’esbarjo que estava practicant la pesca recreativa esportiva i que havia capturat un exemplar de tonyina vermella en aigües marítimes de Sant Feliu.
  Aquests fets es van produir la setmana passada durant les tasques de vigilància marítima costanera, quan els agents van seguir l’embarcació fins a poder localitzar-la al port d’Aro. Un cop allà, van inspeccionar l’embarcació amb la finalitat de corroborar els fets que havien observat a distància. Durant el control de talles mínimes, els agents rurals van identificar la captura com un exemplar de tonyina vermella (Thunnus thynnus), el qual mesurava 125 centímetres i pesava 40 quilograms.
  La captura amb mort de la tonyina vermella en la pesca esportiva recreativa és prohibida. Les captures s’han de realitzar mitjançant una pesca responsable en què les tonyines es pesquen sense mort i són retornades novament al medi marí. No obstant això, la normativa vigent permet dues captures per mort accidental per temporada per a aquelles embarcacions d’esbarjo que disposin de l’autorització específica corresponent del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient per a la captura d’espècies de protecció diferenciada.
  Des de l’any 2008, la tonyina vermella disposa d’un Pla de recuperació específic de l’espècie davant de la minva dels exemplars presents en l’oceà Atlàntic Oriental i al mar Mediterrani.
  El pescador denunciat incomplia la normativa vigent en nombrosos aspectes. Havia capturat la tonyina en època de veda (període hàbil del 16 de juny al 14 d’octubre, o bé fins que s’esgoti la quota anual de captures de l’any 2016). L’embarcació recreativa no disposava de l’autorització específica per a la captura d’espècies de protecció diferenciada atorgada per l’esmentat Ministeri espanyol. Tampoc no va formalitzar la declaració de la captura i va realitzar el desembarcament en un port no autoritzat i sense l’avís previ obligatori.
  L’exemplar de tonyina vermella no s’ha pogut certificar veterinàriament com a apte per al consum i ha estat gestionat i eliminat com a residu orgànic.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies