• Categories
 • GdC presentarà una moció contra els paradisos fiscals

  23/05/2016

  Sant Feliu de Guíxols tindrà l’oportunitat de sumar-se al moviment municipalista per lluitar contra els paradisos fiscals des de les ciutats. Fa pocs dies Barcelona va signar un decret que prohibeix contractar amb cap empresa que utilitzi filials o empreses participades per evadir o blanquejar capitals. Altres ciutats catalanes com ara Mataró, Sant Cugat, Vilanova i la Geltrú, Olot o Tarragona ja s’han declarat “zones lliures de paradisos fiscals”.

  El Parlament de Catalunya, en una moció aprovada aviat farà un any, insta la Generalitat a no contractar obres i/o serveis d’empreses que tenen seus o lligams amb paradisos fiscals.   Entenem que els ajuntaments, des del seu àmbit d’actuació local,
  també poden col·laborar a reduir l’impacte global dels paradisos fiscals i tractar de modular el comportament de les empreses cap a un model de més responsabilitat social i fiscal.

  Per aquests motius Guíxols des del Carrer-Entesa proposa els següents acords:

  -Declarar el municipi de Sant Feliu de Guíxols zona lliure de paradisos fiscals. Amb aquesta declaració el govern es compromet fer els passos necessaris per dificultar la contractació d’empreses privades per a la prestació de serveis i obres públiques que tinguin, bé elles o filials o empreses matrius, relacions amb paradisos fiscals. En aquest sentit, s’apunta la possibilitat d’incloure en els precs de condicions el requeriment d’un informe de responsabilitat fiscal.
  -Col·laborar amb la resta de municipis que s’hagin declarats lliures de paradisos fiscals, així com amb la Plataforma per una Fiscalitat Justa, de cares a establir bones pràctiques.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies