• Categories
 • Guíxols des del Carrer compleix un any a l’Ajuntament i marca un nou full de ruta

  30/05/2016
  Jordi Lloveras, durant l'assemblea de Guíxols des del Carrer en què es va exposar la feina feta durant el primer any a l'Ajuntament.

  Una assemblea ciutadana va validar divendres passat l’informe corresponent al primer any del mandat polític, durant el qual la plataforma Guíxols des del Carrer ha portat a debat prop d’una vintena de mocions, la majoria d’elles en solitari però també algunes amb la CUP o MES, a banda de més
  d’una trentena de preguntes per escrit. El regidor de la formació, Jordi Lloveras, va exposar els principals debats que s’han dut a terme al llarg d’aquests últims dotze mesos en la sala de plens i va remarcar l’esperit reivindicatiu de la formació, recordant que Guíxols des del Carrer-Entesa no ha arribat fins aquí “simplement per ser un més de l’oposició sinó per treballar en la construcciód’un canvi de model que respongui a la voluntat d’una majoria de la població”.

  En la segona part de l’assemblea es va debatre sobre futures accions. En aquest sentit es va decidir impulsar una jornada informativa sobre el TTIP,
  recordant que la nostra ciutat és avui una ciutat adherida a la campanya “Municipis contra TTIP”. També es va acordar donar un nou impuls a la mobilització ciutadana per exigir el compliment íntegre de la sentència de Can Rius i l’arranjament de la façana litoral sud, de Can Rius a Cala Vigatà passant per Port Salvi, i reivindicar la creació d’un espai protegit de diversitat marina. Sobre el tema de la renovació del contracte d’escombraries, la formació posarà en marxa un seguit d’actuacions per explicar a la ciutadania els avantatges del sistema “porta a porta” en la recollida selectiva.
  Finalment, l’assemblea va fer una defensa dels mecanismes de participació ciutadana i el propòsit de fer-los efectius. Jordi Lloveras va exposar que cal exigir un reconeixement ampli de la participació ciutadana i va presentar el document “Conjunt d’eines i propostes per avançar cap a un model
  de ciutat més democràtica, participativa i transparent” que ha elaborat la formació. Per acabar, va lamentar que ERC i PSC hagessin rebutjat sumar-se a la campanya municipalista que, impulsada per Plataforma per a la Fiscalitat Justa i Oxfam Intermón Catalunya, vol cooperar per alliberar els municipis dels paradisos fiscals i denunciar els efectes nocius que aquests tenen sobre els recursos públics.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies