• Categories
  • El conseller Rull visita el reforç del dic de recer del port

    03/07/2016
    El conseller Rull, en un moment de la visita al Port. (GENCAT)
    El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va visitar divendres el reforç del dic de recer al port de Sant Feliu, acompanyat de l’alcalde, Carles Motas, entre d’altres autoritats. En aquesta visita, el conseller va destacar el paper rellevant dels ports catalans com a motors socioeconòmics del país i la importància que té la inversió pública per potenciar, modernitzar, integrar i fer més sostenibles les instal·lacions portuàries. El projecte s’ha executat per un import d’1,2 milions d’euros que s’emmarquen en el Pla d’inversions 2014-2017 de Ports de la Generalitat i s’ha realitzat en quatre mesos, respectant el termini previst. Aquesta actuació finalitza les obres destinades a millorar la funcionalitat del dic d’abric.
    Rull va valorar la “capacitat d’haver treballat plegats amb l’ajuntament” i la“vocació” del club nàutic, que gestiona la instal·lació, per “obrir el port al conjunt del municipi”. En aquest sentit, el titular de Territori i Sostenibilitat ha descrit el port de Sant Feliu com “un pulmó d’activitat econòmica i turística i una peça molt ben encaixada en el funcionament d’aquest municipi”. “És una línia que impulsem a tots els ports: que siguin una continuació del municipi, un espai que la gent se’l senti molt directament com a seu”, ha afegit.
    Dispersar les fortes onades
    L’actuació reforça una part del dic de recer amb la construcció d’una franja o berma amb blocs de formigó, que s’ha situat entre l’inici del dic i el primer calaix del dic exterior. La funció d’aquests blocs és dissipar l’energia dels onatges produïts pels temporals, per evitar que sobrepassin el dic i afectin les instal·lacions nàutiques més properes i el vial del port. La sèrie de blocs de formigó té 60 metres de longitud i 10 metres d’amplada. En total s’han col·locat 430 blocs amb un pes de 26 tones cada bloc. Segons els càlculs d’onatges dels últims 100 anys, aquests blocs han de resistir onades de fins a 6 metres d’alçada. Així mateix, s’ha construït un botaones a l’espatller per reforçar la protecció de la zona dels temporals.
    El projecte s’ha fet després d’analitzar el comportament del dic exterior davant dels temporals i la seva connexió amb la sortida de la riera Tueda al començament del dic de recer. Els experts han valorat diferents solucions per evitar les afectacions dels temporals de llevant en les instal·lacions portuàries. Un cop  s’ha trobat la solució més adient i s’ha disposat dels informes favorables mediambientals dels organismes implicats, s’ha decidit reforçar la primera alineació del dic de recer per incrementar la funcionalitat i la seguretat del port.
     
    Urbanitzar els accessos
    La urbanització dels accessos, l’esplanada, el passeig de l’espatller, el vial i l’entorn de la llotja ha permès integrar millor el port a la vila. L’actuació es va iniciar amb l’enderroc de l’antic edifici de Protecció Civil i el local de la Nàutica Sant Feliu. En el lloc que ocupaven els dos edificis s’ha creat una nova esplanada, que va de les instal·lacions del Club Nàutic al camí de Ca la Jonca. Després, la nova esplanada, el vial del port, la zona d’entrada a la llotja de peix i el passeig elevat per sobre de l’espatller s’han pavimentat. També s’han millorat dues voreres. Finalment, la superfície que ho ha requerit s’ha senyalitzat horitzontalment.
    L’enllumenat del passeig elevat sobre l’espatller s’ha canviat per làmpades LED per millorar l’eficiència energètica. Així mateix, s’han instal·lat nous punts de llum a la nova esplanada.


    Últimes Notícies

    (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

    Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

    ACEPTAR
    Aviso de cookies