• Categories
 • El govern dóna suport a Guíxols des del Carrer en tres mocions presentades

  04/07/2016
  La porta d'accés sud de Can Rius, que l'Ajuntament demanarà que s'obri

  En el darrer Ple de l’ajuntament, el govern va donar suport a dues mocions del grup Guíxols des del Carrer-Entesa. La primera, respecte als incompliments de Turispania, l’empresa que gestiona els apartaments del Club de Mar, perquè retiri els rètols que adverteixen que el solàrium al peu de Sang i Fetge és d’ús privat quan, de fet, es troba en zona pública marítimo-terrestre. També se’ls insta a complir la resta de decisions de la sentència judicial de fa un parell d’anys que els obliga a obrir la porta sud del camí de ronda per accedir al mirador de les Remendadores, a respectar l’ús públic de l’embarcador i a obrir l’accés a la platja des del passeig del president Irla. Això significa que l’ajuntament farà arribar la moció a la Generalitat per fer-la complir.

  La segona moció aprovada tindrà efectes a la llarga. Es refereix al compromís de l’ajuntament de treballar amb la banca ètica a mesura que sigui possible i de començar a fer-ho amb les partides del pressupost destinades a les subvencions a associacions locals i a la cooperació pel desenvolupament. De retruc es donaran a conèixer aquestes entitats a la ciutadania i se’ls emplaçarà a fer-ne ús.

  La tercera moció repeteix les idees de la que va presentar Guíxols des del Carrer-Entesa (GdC-E) mesos enrere, en defensa de l’acollida pel món local de les persones refugiades. Jordi Lloveras, el regidor, va demanar que es treballi en la sensibilització de la població respecte a aquesta qüestió per tal de facilitar i coordinar les accions dels serveis municipals en aquesta tasca. La convocatòria, demanada ja fa mesos, del Consell de Serveis Socials de la ciutat, és indispensable per a fer-ho possible. Lloveras també va elogiar i encoratjar l’Associació Ganxona Refugiada i la plataforma local de suport a Girona-Acull que han sorgit per treballar en aquesta qüestió.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies