• Categories
 • Història pressupostària d’un any de govern

  05/07/2016
  El primer que va fer el govern el mes de juny de l’any passat en el camp de les finances va ser anul·lar el pressupost 2015 que havia trobat aprovat. Ho féu estimant una esmena a la totalitat presentada en el seu dia pel sindicat Comissions Obreres (CCOO). Es va argumentar en aquells moments la importància de “la pau social” i que aquesta mesura era el primer pas per
  fomentar-la.
  Els resultats, un any més tard, són evidents. Els sindicats a Sant Feliu de Guíxols estan més enfrontats que mai amb el govern de la ciutat. Els episodis s’han anat succeint i públicament. Les queixes de manca de comunicació amb el govern són diàries. Concretament, el darrer que sabem del sindicat CCOO és que ha presentat una querella criminal contra la mesura del govern
  en la qüestió dels cotxes que va enretirar la grua a la barana de mar la setmana en què es va emetre el programa “Divendres” de TV3. L’objectiu de la “pau social” ha quedat molt lluny d’aconseguir-se i, justament, la “relació social” a l’Ajuntament és la pitjor que es coneix en molt de temps.
  Tot plegat va comportar deixar la ciutat sense pressupost durant 4 mesos fins que, el mes de setembre de 2015, el govern va tornar a presentar una “nova” proposta de pressupost sense tocar ni una sola coma d’aquell que havia decidit anul·lar. Un tràmit un punt vergonyant i un punt còmic.
  I encara més vergonyant fou la presentació del pressupost per l’any 2016. Un pressupost que, tal com vam denunciar, atenia únicament a la necessitat de pagar les tres dedicacions exclusives que acabava d’adjudicar-se d’amagatotis el govern. Tant és així que en el darrer ple, quan se’ls va recordar aquest fet, el govern va defensar-se argumentant que (malgrat tot) no havien arribat a temps per poder cobrar puntualment la nòmina del mes de gener (com si no ho haguessin intentat).
  Finalment, el govern ha rebut els resultats pressupostaris del 2015 en què es descriu que la ciutat té comptabilitzat un superàvit de més de sis milions d’euros (+6.000.000 €). A tot això, la Generalitat ha tranquil·litzat a tots els Ajuntaments que com el nostre van avançar les inversions dels Plans de Barri i podem afirmar que a aquesta quantitat encara hi podrem afegir
  més d’un milió d’euros de suplement (+1.000.000 €). Això ha permès al govern, en el darrer ple ordinari, d’injectar més d’un milió i mig d’euros a les previsions inicials de despeses (+1.500.000 €).
  Davant d’això, en el ple de la setmana passada, el mateix regidor d’Hisenda va reconèixer – certament ho havia fet altres vegades amb un bon estil que agraïm– que l’herència rebuda era envejable. Mentre ho deia, el Sr. Portaveu Saballs
  i el Sr. Alcalde es retorçaven en el seu seient pensant en totes les vegades que – amb el seu propi estil – havien justament dit el contrari davant veïns, proveïdors, entitats i altres institucions.
  I és que la nefasta gestió del pressupost durant aquest any ha tingut importants efectes. Junt amb el retard en totes les inversions hi hem d’afegir els que s’han produït amb infinitat de compromisos. Amb la modificació pressupostària del darrer ple ordinari es pot haver posat ordre a tot el desgavell provocat. Així ho esperem. També esperem que s’hagi acabat l’etapa de
  les excuses de mal pagador (mai millor dit) de Tots per Sant Feliu.
  MES, Moviment d’Esquerres.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies