• Categories
 • Plens municipals a la Ventafocs

  18/07/2016
  Si hi ha un apartat del ple on es pot calibrar la sensibilitat democràtica de qui el presideix (és a dir, l’alcalde) aquest és l’apartat de precs i preguntes. El govern es veu obligat, per llei, a preveure aquest apartat dins l’ordre del dia dels plens ordinaris i s’ha de deixar interpel·lar pels diferents grups de l’oposició. Durant aquest any hem anat veient com la displicència de l’alcalde anava augmentant ple rere ple, especialment a l’hora d’abordar l’apartat dels precs i preguntes. Es veu que respondre durant uns minuts cada mes a les preguntes incòmodes que puguin fer els regidors de l’oposició cada cop li fa més mandra, al senyor alcalde.
  Una deriva que, en el darrer ple, va arribar a l’esperpent. Com en el conte de La Ventafocs, el ple municipal es va acabar quan des de la torreta de l’Ajuntament van sonar les campanades de la mitjanit. En aquell moment, l’alcalde va decidir que el ple municipal s’havia convertit en una carbassa i el va donar abruptament per acabat. El damnificat directe fou el grup municipal de CiU, a qui se li va impedir fer preguntes. Però és evident que la intencionalitat política d’institucionalitzar aquesta pràctica apunta a la pluralitat del ple municipal i a tots els grups municipals que la intentem representar. El miratge d’una sessió democràtica es va esvair quan van donar les dotze. Ho lamentem, com
  també lamentem la resposta de l’alcalde, que ens va culpar directament a nosaltres d’aquest fet. Segons ell, si nosaltres no féssim tantes preguntes (fins i tot va utilitzar l’expressió “abusar”) ell “no es veuria obligat” a tallar el micròfon a altres grups de l’oposició.
  Davant tot plegat, volem mostrar el nostre rebuig a aquesta decisió. Moviment d’Esquerres exigeix que, en tots els plens ordinaris, els grups de l’oposició puguin formular precs i preguntes. Enlloc està escrit que l’apartat de precs i preguntes sigui l’últim de la sessió, ni que el ple comenci a les 21 hores a l’estiu; però, sobretot, l’alcalde pot aplicar els reglaments sense tics autoritaris. La flexibilitat de l’alcalde a l’hora de presidir el Ple ha gaudit de millors moments a
  la nostra ciutat. Infinitat de cops els plens han acabat passades dels dotze per permetre que els grups puguin traslladar les seves preguntes. Lamentablement hem de constatar que en aquest mandat patim una regressió.
  MES, Moviment d’Esquerres.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies