• Categories
 • El jutge desestima el recurs perquè la policia recuperi els 400€ reclamats

  26/07/2016
  El dia de la patrona de la Policia Local, alguns agents es van concentrar fora del teatre per reclamar el sou retirat (EL PUNT-AVUI)

  El jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona va desestimar la setmana passada el recurs que un agent de la Policia Local va interposar contra la retirada dels 401,50 euros mensuals que fins aquest mes de febrer cobrava la plantilla en concepte de prolongació de jornada, segons anuncia el Diari de Girona. L’equip de govern va justifica la retirada d’aquests diners perquè els agents en realitat no feien aquestes hores. Ara, el jutjat contenciós administratiu ha desestimat la demanda que va interposar aquest agent perquè «el complement que ens ocupa no pot ser considerat consolidable, depenent la seva percepció de la realització efectiva de la prolongació de jornada». EL sindicat CSIF ja ha anunciat que recorrerà contra la sentència.

  Aquest no és l’únic procediment judicial obert per aquest motiu. De fet, sncara queda pendent la vista pel recurs presentat per 25 companys més, un judici que no es podrà fer fins que aquest primer sigui considerat com a ferm.  La demanda desestimada es fonamentava en el fet que l’annex de la Policia Local al conveni col·lectiu estableix que el concepte de prolongació de jornada es convertirà en complement específic funcional del seu sou; a canvi, els agents rebutjaven participar en l’actualització de la valoració dels seus llocs de treball.

   Cal recordar que fins al novembre de 2014, els agents que feien les 42,5 hores setmanals percebien aquests 401,50 euros de prolongació de jornada. Aquell mes, però, la jornada es va reduir a 37,5 hores setmanals, per tal d’equiparar l’horari al de la resta de funcionaris de l’Ajuntament i, per llei, s’establia que els 401,50 euros s’incorporaven al complement específic.

  La sentència exposa que els agents sostenen que tenen «dret a cobrar el complement a pesar que només es realitzi la jornada ordinària de treball». La magistrada, però, argumenta la desestimació amb l’article 26.3 de l’Estatut dels Treballadors, que «estableix com a principi el caràcter no consolidable dels complements salarials vinculats a un lloc de treball, si no hi ha un acord contrari». En aquest sentit, la sentència posa de manifest que en el cas de Sant Feliu «no consta que existeixi un acord (…) en el sentit de seguir abonant el complement de prolongació de jornada, encara que no es realitzés aquesta prolongació».


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies