• Categories
 • L’Amat més íntim i inèdit, a l’Espai Cendrós

  11/08/2016
  Josep Amat fill, amb el quadre de Joaquim Mir al llit el dia de la seva mort (L.M/T.G.)

  El passat dissabte va tenir lloc a l’Espai Cendrós,  situat a la Rambla Vidal, la inauguració de la segona de les exposicions dedicades a Josep Amat que acollirà durant l’ estiu aquest centre d’exposicions.

  La mostra, anomenada «Amat Íntim» i que es podrà visitar fins el 10 de setembre de 6 a 9 del vespre, està emmarcada en els actes commemoratius del 25è aniversari de la mort de l’artista, que va passar la seva vida a cavall entre Barcelona, París i Sant Feliu.

  Aquesta exposició inclou obres, la major part inèdites, que va pintar Amat com a testimoni de temps difícils i de records del seu entorn més proper. Entre la mostra es pot veure fins i tot un  quadre en què Amat i els seus familiars estan prenent el cafè a la terrassa de la seva casa del Putxet barceloní mentre la ciutat està sent bombardejada durant la Guerra Civil.

  I com aquest, diferents quadres de moments íntims d’Amat i la seva família, des de la dona, germans i fills fins a cosins i amics, destacant el quadre que Amat va pintar del seu amic pintor Joaquim Mir descansant eternament al seu llit un cop mort (vegeu foto).


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies