• Categories
 • Recuperem Can Rius es manifesta contra la platja privatitzada

  28/08/2016
  El moment en què l'exregidor Jesús Fernández col·loca un adhesiu amb el lema "Obert a tothom" a la placa que en privava l'ús públic. (RECUPEREM CAN RIUS)

  “Los pobres nos quieren robar la playa”. Aquest va ser el comentari d’un dels inquilins del Club de Mar quan un centenar de persones es van manifestar dissabte al migdia per reivindicar l’ús públic d’una zona que l’empresa Turispania utilitza de forma privada des dels anys 70.

  La plataforma Recuperem Can Rius va modificar els cartells que hi prohibeixen l’accés posant una engaxina amb la frase “Obert a tothom” sobre el rètol de “Concessió privada”. Representants de Turispania que han parlat amb membres de la Plataforma han assegurat que el rètol actual amb aquesta redacció els havia estat dictada per l’anterior alcalde Joan Alfons Albó, de Convergència i Unió, que va escriure el text amb la seva pròpia lletra, un document que encara conserven.

  L’acció i la concentració, impulsades també per Guíxols des del Carrer, ERC i CUP, va tenir en l’exregidor d’ICV-EUiA a l’Ajuntament, Jesús Fernández, com a portaveu i es va adreçar al públic per recordar l’origen de la reivindicació i el dret que els acollia per fer-la. Ara fa tres anys es va aconseguir l’enderroc de la paret que impedia el pas a la zona, però encara no s’ha aconseguit que el solàrium sigui d’ús públic, malgrat ocupar l’espai marítim terrestre.

  Després d’un llarg procés,  impulsat en el seu moment pel grup municipal d’ICV-EUiA, el 24 d’octubre de 2012 el Jutjat Contenciós Administratiu 18 de Barcelona va desestimar el recurs presentat per la companyia Turispania i va obligar al compliment de la sentència  que, entre d’altres qüestions, fixava l’enderroc de la porta tapiada a l’entrada nord de la platja de Can Rius, la retirada de tots els cartells que indiquen prohibició o limitació d’accés públic i l’eliminació de la porta metàl·lica tancada  que impedeix el pas per la zona sud. Avui, quatre anys després, la companyia Turispania ha complert només una part de la sentència.

  Els representants de Turispania, que van parlar amb els manifestants,  asseguren que ells no s’oposen a la utilització del solàrium per a tothom, afirmació que contradiu els testimonis de diversos banyistes i inquilins del Club de Mar que han dit tot el contrari, que empleats de Turispania i alguns dels llogaters dels apartaments fan fora de la zona a les persones que no hi tenen habitage llogat o en propietat.

  A part de les sentències judicials les peticions dels manifestants estan avalades per una votació unànime del Parlament de Catalunya i de l’Ajuntament de la ciutat.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies