• Categories
 • Sant Feliu, una de les seus de la 6a Mostra de Cinema Etnogràfic

  06/09/2016

  A través del Museu d’Història, que des del passat mes de desembre forma part com a Antena de l’Observatori d’Etnologia de Catalunya, la nostra ciutat participarà en la 6a Mostra de Cinema Etnogràfic.

  Les projeccions tindran lloc els propers divendres 9 de setembre i dissabte 10 de setembre, a les 20 h., al pati de l’Antic Hospital, amb entrada gratuïta.

  Aqyest certament és una mostra, amb projeccions en diferents punts del país, de produccions audiovisuals relacionades amb la recerca i el patrimoni etnològic en general que combina filmacions amateurs antigues amb documentals i pel·lícules de ficció, totes sota el denominador comú de ser, d’una manera o altra, testimonis de formes de vida que es donen en la nostra societat. Alhora, la mostra també pretén il·lustrar com en les últimes dècades l’audiovisual ha penetrat en l’etnografia i vol posar de relleu com la recerca etnològica s’ha servit de l’audiovisual per documentar i explicar allò que ha investigat.
  La primera edició va tenir lloc a Barcelona l’any 2011, la segona a Esterri d’Àneu el 2012, i des de 2013 té un caràcter multiseu.

  Les projeccions i les respectives presentacions

  El divendres 9 de setembre es projectarà L’exili de la Marededéu de Núria, de Sergi Guix, que descriu com la imatge venerada d’aquesta Marededéu fou salvada pel capellà del santuari inicià un exili de 4 anys. Viatge en què intervindrà de manera decisiva el científic i mecenes Rafael Patxot. El documental és un projecte que es basa en el llibre ‘L’exili de la marededéu de Núria (1936-1941)’, de Manuel Castellet, que explica el viatge de la talla a través de diversos entrevistats. Un alicient afegit és la presentació de projeccions, que comptarà el divendres amb la presència de Manuel Castellet, autor del llibre en què es basa el documental, expresident de l’Institut d’Estudis Catalans.

  El dissabte 10 de setembre es podrà veure Mar de vinyes d’Antoni Martí, i comptarà amb el mateix cineasta en la presentació. Autor prolífic, Martí ens permet una reflexió i un testimoni sobre la vida a les comarques empordaneses, captant des de l’acció de l’últim carboner fins al conreu de vinyes centenàries.

   


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies