• Categories
 • Preestrena d’un nou espectacle de Pedro Burruezo a la Casa Irla

  07/09/2016

  El proper dissabte 10 de setembre (21h) tindrà lloc a la taverna Cas Romagué (Casa Irla) de la nostra ciutat, la preestrena del nou espectacle del músic establert a Sant Feliu Pedro Burruezo.

  Es tracta d’un espectacle nascut a la nostra ciutat, en el qual es troben la dansa i la música en directe, amb dos dels tres músics participants de Sant Feliu (Pedro Burruezo i Jordi Ortega),  del qual, de moment, encara no se n’ha fet cap representació enlloc i, per tant, és un espectacle inèdit. El 22 d’octubre es farà un altre preestrena a La Sala de Torroella de Montgrí.

   

  Podeu veure una de les músiques de l’espectacle en directe aquí.

  UnSolTraç Cia de Dansa & Nur Camerata presenten ‘Itimad

   ’Itimad era una bugadera de Sevilla en els temps d’Al Andalus que, gràcies als seus dots de poetessa, es va convertir també en reina, en el gran amor d’Al Mutammid, el mític rei poeta de la capital bètica. Aquest espectacle ret homenatge a aquesta dona d’una gran delicadesa que mai va oblidar els seus orígens i que, al mateix temps, va saber volar i estimar amb la poesia. Ja Al Mutammid pres pels seus enemics, ella va seguir al seu marit fins a la presó d’Agmat (on treballava en la seva porta de costurera per unes monedes) i allà, quan els deixaven els sentinelles, els dos poetes seguien mantenint llargues converses sobre el seu amor, la poesia, la ciència i l’espiritualitat més essencial. Les ballarines d’ UnSolTraç Cia de Dansa ballen amb contemporaneïtat evocant, al mateix temps, els aires dels andalusos, aquells temps en els quals les tres religions del Llibre van conviure en pau i en harmonia en un Al Andalus bressol de cultures i de ciència. La Nur Camerata (la Camerata de la Llum), dirigida per Pedro Burruezo, posa la música en directe perquè les coreografies i els moviments del trio de ballarines volin com la poesia de la poetessa ‘Itimad, la traducció de la qual de l’àrab clàssic seria alguna cosa així com “la que s’oculta i la que no falla mai”. Una vetllada, doncs, bella, fràgil, delicada… en el qual la dansa i la música, danses i músiques entre Orient i Occident, entre el passat i el futur, entre les arrels i l’avantguarda, es fonen per reconstruir la vida i obra d’una poetessa, símbol arquetípic d’una bellesa estranya de trobar en aquests temps de confusió i caos. Una vetllada plena de sensualitat i d’una espiritualitat que poc coneixen els jerarques religiosos. “‘Itimad” és una cita amb una delicadesa que pot ser tan exquisida com a humil… Un narrador explica en català tota aquesta història. Les peces musicals són instrumentals i, algunes, cantades… en català, en castellà i en àrab… 

   

  UnSonTraç Cia de Dansa

  Virginia Joëlle López

  Dori Bermúdez

  Rut Rigat

  Nur Camerata

  Pedro Burruezo, veu, guitarra, mandola algeriana, arxillaüt, percussions, narració

  Maia Kanaan, veu, viola, percussions

  Jordi Ortega, violoncel

   

   


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies