• Categories
 • GdC insta al govern a actuar contra la brutícia als solars abandonats

  19/09/2016
  Un dels casos més evidents de deixadesa, al C/ Bourg de Péage. Els veïns porten demanant una solució des de fa 6 anys. A part de la brutícia i rates, la vegetació abrupta ja arriba als balcons veïns.

  Immobles vells i en mal estat, adquirits en el seu moment per l’especulació o solars abandonats que mai van arribar a edificar-se, són efectes directes de la bombolla immobiliària que es va formar durant els anys previs a la crisi econòmica. Aquestes finques solen acumular tota mena de porqueria per l’acumulació d’enderrocs i deixalles, i sovint són utilitzades per gent incívica com a abocadors incontrolats. També són punts de concentració de vegetació agresta i fauna nociva, principalment rates i mosquits, i comporten, en el cas dels immobles vells i descuidats, riscos de despreniments.

  La nostra ciutat no és una excepció davant aquest problema. Avui ho trobem en una sèrie de finques i solars abandonats de la nostra ciutat. A destacar, entre d’altres, els casos situats als carrers Bourg de Péage, de la Creu, de l’Alba, de la Mercè i tots els solars al voltant de l’IES Sant Feliu.

  En aquests casos, l’Ajuntament sol actuar a través d’un mecanisme que es coneix com a multa coercitiva, és a dir, la imposició de multes reiterades en el temps fins a doblegar la voluntat de l’obligat per complir l’acte administratiu, que en aquests casos és l’arranjament de la finca o la neteja del solar. No obstant això, aquest sistema es demostra molt lent en el temps i sovint ineficaç.

  Per això, Guíxols des del Carrer-Entesa proposa que l’Ajuntament faci l’actuació de manera subsidiària transcorregut un any des del primer avís i a continuació, de manera executiva, reclami al propietari de la finca o solar la devolució de l’import més, lògicament, les quantitats degudes en concepte de multes o sancions per la negligència mostrada.

   

   


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies