• Categories
 • Urbanisme posa fil a l’agulla per millorar la façana marítima propera a la riera

  22/09/2016
  El passeig Rius i Calvet, on fa uns anys s'havia previst fer-hi terrasses pels establiments de la zona. Ara l'Ajuntament hi té un altre projecte en ment.

  La Junta de Govern Local va aprovar el passat 23 d’agost el Pla de Millora Urbana de Sector SMU-37 Rius i Calvet, que ha de regularitzar i concretar la normativa de construcció per a les futures edificacions que s’hi vulguin alçar. Després de passar per un període d’exposició pública perquè es puguin presentar al·legacions o suggeriments, el pla haurà de ser aprovat per ple i si prospera, també per Urbanisme de Girona.
  El regidor Josep Saballs va recordar que en aquest sector algunes edificacions -les ubicades darrere l’antiga discoteca Palm Beach- es troben dins la zona de protecció de 20 metres que la Llei de Costes estableix que ha d’existir entre un edifici i la costa. Per aquest motiu, el 2007 es va decretar la suspensió de noves llicències d’obres fins que tramités i regularitzés un nou pla de millora urbana.

  Segons declaracions de Saballs al Diari de Girona “el pla que estem treballant ha de permetre desencallar aquesta zona -que va de l’Avinguda President Josep Irla fins a la pujada de Sant Elm- aportant una normativa del que s’hi podrà o no fer de cara al futur” i va remarcar que aquest sector no estava regulat i “ara estem arreglant el desastre”.
  Saballs va lamentar l’aspecte actual que presenta la zona. “Durant anys, els diferents propietaris no hi han pogut actuar ni tan sols per fer millores, i s’ha anat abandonant i això és el primer que veu la gent quan entra al centre del poble”. Cal recordar que en aquest espai s’hi troben locals icònics de la localitat com el Restaurant L’Amura, El Canari o l’antiga discoteca Palm Beach. “La concessió d’aquest local que té el privat amb Costes acaba el 2018” va dir l’edil de Sant Feliu qui va afegir que, per tant, “és un cas a part”.
  Respecte a les cases de darrere d’aquest edifici, afectades per la Llei de Costes, Saballs va voler puntualitzar que no s’obligarà ningú a tirar-les a terra i va avançar que està previst que el 2017 es desenvolupi una “gran obra” a la zona del Garbí (a la sortida de la riera), que serà una iniciativa pública i que canviarà l’aspecte d’aquella la zona marítima.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies