• Categories
 • L’expolític ganxó López de Lerma diu que “la independència de Catalunya és una quimera”

  07/11/2016
  L'exdiputat ganxó es mostra totalment afí al conservadorisme espanyol (Foto: EL MUNDO)

  Josep López de Lerma i López, expolític ganxó per Convergència i Unió, exdiputat i excandidat a l’alcaldia -mai la va assolir- i advocat d’un prestigiós bufet a cavall entre Barcelona i Madrid, ha tret recentment un llibre en castellà titulat “Cuando pintábamos algo en Madrid”, amb el qual López de  Lerma torna a l’escena pública des que va estripar el carnet de CDC l’any 2011 per la tendència sobiranista que estava adquirint el partit. El llibre resumeix les andances que durant 25 anys va tenir el diputat guixolenc al Congrés dels Diputats espanyol.

  Avui, el diari de dretes espanyol El Mundo publica una entrevista amb l’exdiputat, que fa com Juan Carlos de Borbón i considera la independència de Catalunya “una quimera, fins i tot a nivell internacional” i que veu amb bons ulls  el nomenament de Soraya Sáenz de Santamaría com a vicepresidenta del govern espanyol. També veu un “combat permenent” entre Catalunya i Espanya, i desitjaria un nou encaix de Catalunya a l’Estat (les velles aspiracions impossibles).

  Del seu ex-partit, CDC, ara refundat com a PDCat, afirma que fa anya que no parla amb Artur Mas, a qui al llibre no li estalvia crítiques:  “es va deixar tallar el cap per la CUP”, “abanses feia dir Arturo i no tenia ideologia fins que el 2000 el van fer canviar”. López de Lerma veu necessària una força pactista amb l’Estat i s’atreveix a dir que si Jordi Pujol hagués entrat al govern espanyol, a Catalunya li hagués anat millor.

  Acaba sentenciant que “amb urnes de veritat, i no pas de caixes de sabates, Catalunya mai ha dit que estigui a favor de la independència, són clara minoria” i que “ERC i CDC són incoherents, si volen marxar d’Espanya, no han d’anar a Madrid”.

   

   


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies