• Categories
 • Borja de Riquer presenta llibre a la Casa Irla

  17/11/2016
  El proper dissabte, 19 de novembre, a les 18:30h a la Casa Irla tindrà lloc la presentació del llibre de Borja de Riquer “Anar de debò”.
  Anar de debò
  Borja de Riquer i Permanyer (Barcelona, 1945)
  Fa cinc anys que els catalans vivim una situació política tan excepcional com inesperada: ens trobem davant d’una cruïlla històrica de gran transcendència. L’anàlisi històrica pot ajudar a comprendre els orígens i la natura d’aquest llarg enfrontament entre la ciutadania catalana i les institucions polítiques. Anar de debò: els catalans i Espanya reuneix escrits del professor Borja de Riquer publicats durant una dècada.
  D’una banda estudien etapes històriques dels segles XIX i XX, que, a grans trets, se centren en l’anàlisi del lloc i del paper dels catalans en la política espanyola contemporània, i en el sorgiment i l’actuació del moviment catalanista. De l’altra analitzen situacions del temps present, del segle XXI, a través d’articles publicats a la premsa.
  L’historiador Borja de Riquer tracta en aquest llibre el nacionalisme català, un moviment polític que té el seu origen en la relació entre Espanya i Catalunya en els segles XIX i XX i que, avui en dia, és el principal tema de debat historiogràfic i polític.
  «Espero que el conjunt d’aquests textos serveixi als lectors per disposar de més elements d’informació amb què assolir una millor comprensió del que ha passat a Catalunya i com hem arribat on som.»


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies