• Categories
 • L’Ajuntament declina el serveix de recollida de restes vegetals ofert pel Consell Comarcal

  17/11/2016
  Un dels contenidors que el Consell Comarcal ha posat a disposició dels ajuntaments, i que a Sant Feliu no es veuran. (CONSELL COMARCAL)
  El Consell Comarcal del Baix Empordà ha proposat als ajuntaments de la comarca el servei de recollida selectiva amb 54 nous punts de recollida repartits en nuclis i urbanitzacions, per tal de facilitar la recollida selectiva a tots els ciutadans de la comarca, ja que, segons un estudi de composició de la brossa, es considera que al Baix Empordà es generen 12.360 tones cada any de restes vegetals, el que suposa el 12% dels residus generats.
  Gran part d’aquesta fracció vegetal es barreja amb la resta d’escombraries, ja sigui el rebuig o, en el millor dels casos, amb la fracció orgànica, suposant un elevat cost de gestió pel
  municipi, a la vegada que provoca problemes de desbordament dels contenidors a causa del seu elevat volum.
  En determinats casos, els ciutadans els emmagatzema i les crema, incomplint l’actual normativa sobre procediment de gestió de residus i amb l’elevat risc d’incendi que suposa.
  Aquest servei ofert pel Consell Comarcal es va iniciar l’any 2008 a onze municipis de la comarca, però és ara amb l’ajut del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, relatiu a la línia d’actuació del foment del compostatge, que s’amplia el servei. Actualment ja hi ha 33 contenidors repartits, a principis d’any 2017 se n’instal·len 24 més, i esperen que abans de l’estiu n’hi hagi 75 en servei.
  L’Ajuntament de Sant Feliu, però, no s’ha adherit a aquest servei donat que l’empresa concessionària de la neteja vial, Cespa, ja l’efectua.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies