• Categories
 • Guíxols des del Carrer, el grup opositor més actiu de l’any

  17/12/2016
  Les trobades en el local de la plataforma són habituals i representen la manera col·lectiva de prendre les decisions. (GdC)

  Aquest és el primer any sencer que la nova formació política Guíxols des del Carrer-Entesa ha passat a l’Ajuntament des que es va presentar ara fa un any i mig per primera vegada a les eleccions municipals. Llavors, en plena campanya electoral i sota el lema de “La política la fas o te la fan”, la formació deia que Sant Feliu de Guíxols s’estava convertint en una ciutat pansida i tancada, en part conseqüència de la crisi econòmica, però també per la manera de fer dels governs hegemònics “de sempre”.

  GdC creu que “la gent de Sant Feliu de Guíxols estima la ciutat, però molt del que veu no agrada”. El creixement de les desigualtats i la precarietat ja va fer que en aquell moment el grup tingués molt clar que la política s’havia de fer “primer de tot, per satisfer les necessitats de les persones i garantir una vida digna per a tothom”. Avui, Guíxols del Carrer-E continua tenint molt clar que “el primer són les persones” i així ho ha demostrat activament al llarg de tot l’any.

  La formació deia aleshores que estàvem “perdent la ciutat i que calia recuperar-la a través d’un projecte col·lectiu il·lusionant”. Guíxols des del Carrer-E s’està consolidant com aquest espai de debat i participació necessari per construir una alternativa municipal. I ho està fent a partir de trobades periòdiques obertes a tota la ciutadania, d’assemblees i d’altres actes que sempre han tingut un mateix denominador comú: les propostes per transformar la ciutat i l’Ajuntament s’han d’elaborar de manera col·lectiva. I també ho està fent a partir de propostes i mocions plantejades al consistori. Algunes d’elles s’han resolt favorablement: a favor d’una campanya contra l’homofòbia, per a la creació d’un comissió d’estudi per a la tarifació social, per augmentar el 50% l’IBI dels habitatges desocupats, per recuperar l’espai de la platja de Can Rius, a favor de la Renda de Ciutadania Garantida, per informar de lainstal·lació dels nous comptadors de telegestió de l’electricitat anomenats intel·ligents o per informar que les tovalloletes humides no s’han de llançar mai al vàter. Altres, no obstant això, no han prosperat: a favor d’una implantació progressiva dels pressupostos participatius, per a la creació d’una oficina per atendre la pobresa energètica, a favor de remunicipalitzar el cementiri, per a la inclusió de clàusules socials en els contractes públics, a favor de la implantació del “Porta a Porta” com a sistema de recollida selectiva d’escombraries o a favor de partides pressupostàries per solucionar de manera subsidiària problemes en la disciplina urbanística, com per exemple els solars abandonats o els edificis ruïnosos.

  En tot cas, el compromís de Guíxols des del Carrer pel 2017 és el de continuar treballant per endegar aquelles mesures que prioritzen el bé comú, que són capaces de donar resposta als problemes de la gent i que, alhora, suposen un ús més eficient dels recursos; en definitiva, per continuar sent útils a la gent.

   


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies