• Categories
 • L’Estat demana a l’Ajuntament informació sobre el projecte del nou passeig

  03/01/2017

  El Ministeri de Medi Ambient ha demanat a l’Ajuntament que delimiti amb més claredat les zones de servitud pel que fa referència al trànsit i accés al mar del projecte de millora urbana del tram del passeig marítim, al sector Rius i Calvet, entre altres consideracions. Aquest és un dels projectes estel·lars del govern de TSF, PSC i ERC pel 2017. Un projecte que neix amb la vocació d’aportar un canvi radical al tram del passeig Rius i Calvet, al racó de Garbí i a la mateixa platja.

  Fonts del govern van destacar ahir que l’Estat demana ampliar informació i “modificar algun aspecte puntual del projecte”. De fet, l’alcalde, Carles Motas, ja va explicar que el projecte s’havia anat consensuant amb Costes.

  Requeriments

  L’Estat considera també que en el projecte s’ha definit una llargada de 300,35 metres de la zona, però “en la documentació no es justifica la delimitació del passeig, d’acord amb les característiques físiques, volumètriques i morfològiques”. A més, i segons l’escrit, s’observa que en la delimitació del tram de façana marítima s’han inclòs façanes posteriors d’edificis que no donen a mar. Aquests requeriments són essencials per procedir a l’aprovació definitiva del projecte, segons el ministeri.

  El govern de TSF, ERC i el PSC ha fet una important aposta per aquest projecte, perquè, segons Motas, ha de representar una millora importantíssima per a la façana marítima. Amb el projecte, entre altres aspectes, es preveu aprofitar l’ampliació del calaix de formigó que condueix la riera del Monestir fins al mar per guanyar un espai considerable per als vianants. La connectivitat entre el passeig i la platja millorarà, perquè el desnivell actual, de més de tres metres d’alçada en alguns punts, es resoldrà amb grades de formigó similars a les que ja s’han introduït al nou tram del passeig del Mar de Palamós o a la Riba de l’Escala. Tot plegat, amb una inversió d’1,17 milions que afrontaran entre dues anualitats pressupostàries: 2017 i 2018.

  Treballs previs

  El projecte, però, no s’atura. Una empresa contractada per l’Ajuntament ha analitzat el subsòl de l’àmbit on desemboca la riera del Monestir, entre el racó de Garbí de la platja i l’inici del passeig marítim de Rius i Calvet. L’empresa va fer, el desembre passat, tres perforacions per determinar les característiques dels materials subterranis i elaborar, després, un estudi geotècnic per a la nova canalització del tram final de la riera i tota la reurbanització de la zona. Les obres del racó de Garbí no s’emprendran fins passat l’estiu del 2017 i es preveu que durin vuit mesos.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies