• Categories
 • Es renovarà la xarxa elèctrica de la Rambla Vidal

  10/01/2017
  Exemple d'un dels quadres de llum de la Rambla, enganxat a un arbre (EL PUNT-AVUI)

  L’Ajuntament iniciarà d’aquí a pocs dies la renovació integral de les línies elèctriques als dos costats de la rambla Antoni Vidal. Aquesta actuació, a més, també comportarà fer preses d’electricitat noves, segons anuncia el diari El Punt-Avui.

  La regidora de Serveis Municipals, Laura Aiguaviva, ha explicat al diari gironí que aquests treballs es duran a terme durant els dos primers mesos de l’any i que formen part d’una important aposta per les energies sostenibles: “Calia una intervenció a la rambla, com també al carrer Sant Llorenç, amb quadres de llums repartits, els quals es fan servir quan hi ha esdeveniments, el que denominem línies d’activitats o festes; totes aquestes instal·lacions ara mateix no es tenen en condicions”, ha dit Aiguaviva, que ha afegit que aquest “era un tema que tenia pendent l’Ajuntament des de fa molts anys”.

  L’obra preveu la renovació de la instal·lació elèctrica als dos costats de la rambla Vidal junt amb preses d’electricitat noves. Aquesta acció, segons la regidora, permetrà millorar el que ara per ara es considera una “instal·lació força obsoleta”. Les línies són importants, segons la regidora, perquè afecten tots els actes que es facin en un futur a la rambla, com ara fires, esdeveniments de ciutat, certàmens, actes lúdics o desfilades.

  La instal·lació existent presenta moltes deficiències, entre elles que són massa visibles o les caigudes de llum. Amb la nova instal·lació es pretén resoldre els dèficits d’aquesta xarxa. La inversió ascendeix a 45.954 i l’adjudicatària ha estat una empresa d’obres públiques local.

  La rambla Vidal,  espai en què es realitzen moltes activitats, destacant la diada de Sant Jordi o les fires artesanes, també és un dels punts principals d’il·luminació de Nadal. Actualment, el quadre per donar alimentació a totes aquestes activitats, però,  està situat a la cantonada del carrer Sant Llorenç amb el carrer Major i, malgrat que disposa de totes les proteccions necessàries, la caixa està molt deteriorada i cal fer-hi una intervenció urgent i necessària ja que les línies d’alimentació estan penjades als arbres i els subquadres d’endolls estan instal·lats a sobre dels fanals.

  També es considera adient fer les obres necessàries per soterrar les línies elèctriques i renovar el quadre d’alimentació coma mesura preventiva: “L’actuació no perjudicarà els comerços perquè serà només a les zones al voltant dels punts de llums. Ara aquests es podran buscar als mateixos fanals, la qual cosa representarà una millora molt important”.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies