• Categories
 • Alerta de Protecció Civil pel temporal marítim

  21/01/2017
  Una imatge que aquest cap de setmana es pot repetir: les fortes onades xocant contra els blocs de formigó de l'escullera (EMILI AGULLÓ/EL PUNT-AVUI)
  Protecció Civil de la Generalitat fa una crida a la prevenció i ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya (INUNCAT) pel temporal marítim amb fort onatge i l’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per les fortes ventades previstes pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) aquest cap de setmana.
  Alerta pel temporal marítim
  La mala mar que està afectant el litoral català coincideix amb vents de gregal i llevant, motiu pel qual afectarà directament platges, espigons, esculleres i passejos marítims que poden quedar inundats. Es demana a la ciutadania que eviti aquestes zones, ja que un cop de mar pot arrossegar algú mar endins i evitar que pugui arribar de nou a la costa. La nit i matinada de dissabte a diumenge és quan l’episodi serà més intens, amb onades que poden superar els 4 m a qualsevol punt de la costa, per mantenir-se així al llarg de tot diumenge.
  Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions al front marítim a causa del fort onatge. Cal tenir molta cura a les zones portuàries, espigons i en les activitats que es realitzin prop de la costa. Cal respectar els tancaments dels accessos al litoral que es realitzin amb caràcter preventiu per seguretat. Pel que fa al temporal marítim recordeu que les onades poden afectar el litoral amb violència. Encara que no hi hagi indicis de perillositat, sigueu prudents. Encara que hi hagi diverses onades d’una mateixa alçada, una pot ser més gran que les altres i arrossegar-vos mar endins. Eviteu anar a fer fotografies o mirar com trenquen les onades i no us poseu en perill ni a vosaltres ni a qui us estigui acompanyant.
  Protecció Civil de la Generalitat ha recomanat als ajuntaments costaners el tancament dels accessos a espigons, esculleres, i altres punts perillosos on un cop de mar pot arrossegar algú. Si un municipi ha tancat els accessos a espigons o altres zones, respecteu aquesta restricció i no us poseu en perill.
  Alerta per fort vent
  Quant al vent, Protecció Civil de la Generalitat recomana especial prudència en la mobilitat a peu i en vehicle i també en la pràctica d’activitats a l’aire lliure a les zones afectades pel fort vent. Desistiu de fer l’activitat si les condicions meteorològiques no ho permeten i us podeu posar en perill. En els moments de les ràfegues més intenses cal protegir-se sobretot d’elements que semblin inestables (branques i arbres, murs i tanques, cartells publicitaris, mobiliari urbà) i interrompre puntualment les activitats que suposin estar exposats a aquests forts vents. Vigileu a les zones arbrades per la possibilitat de caiguda de branques i arbres; i respecteu els tancaments de parcs i jardins.
  Trobareu tots els consells als webs interior.gencat.cat/inundacions i interior.gencat.cat/ventades i podeu fer seguiment de les incidències en aquest episodi de vent i onatge al compte de Twitter @emergenciescat i a la pàgina de Facebook.com/emergenciescat.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies