• Categories
 • El Jutjat extradeix a Alemanya un detingut pel “Cas Comas”

  21/01/2017
  Els Mossos, davant el xalet de Comas, (ARXIU)

  Ahmet Kurti, d’origen balcànic,  detingut el maig passat per la seva presumpta participació en l’assalt mortal a casa de l’empresari Jordi Comas a Platja d’Aro, ha estat finalment extradit. Vuit mesos després del seu arrest a Alemanya, ha estat entregat al jutjat d’instrucció número 2 de Sant Feliu, on va ser jutjat ahir. Kurti va optar per no declarar. A causa de la gravetat dels fets  pels quals se l’investiga, i per l’evident risc de fugida, el fiscal Víctor Pillado va demanar al jutjat que dictés presó. L’acusació pública deia que Kurti no té cap mena de vincle al territori i “una gran mobilitat”. El fiscal, de fet, va recordar que per capturar-lo es va haver de dictar una ordre europea de detenció i entrega. Atenent a la petició, el jutjat va ordenar ahir el seu ingrés provisional a la presó, comunicada i sense fiança, segons el diari El Punt-Avui.

  La investigació apunta que el sospitós formava part d’una banda d’albanokosovars aliats amb un altre grup de marroquins per tal de dur a terme l’assalt a casa de la patronal FOEG, Jordi Comas. L’albanès Valentino Gjeloshi es considera el líder de la banda especialitzada a cometre robatoris silenciosos.

  Segons la policia, la nit del 18 de novembre del 2012, ells dos i un altre home van facilitar l’entrada dels marroquins al xalet de Comas, situat al carrer Nostra Senyora del Carme de Platja d’Aro. Amb guants i passamuntanyes, els tres albanokosovars van obrir una de les finestres de la casa amb l’ajuda d’una barrina. A partir d’aquí, el grup de marroquins va entrar a l’interior de l’immoble, es van abraonar damunt l’empresari, el van colpejar i el van asfixiar,  colpejant i emmordassant també la seva dona i  enduent-se tots els objectes de valor de la caixa forta i fugint, deixcat la dona lligada.

  A finals de maig de 2016, després d’una intensa investigació, els Mossos d’Esquadra van dur a terme una operació per detenir els autors de l’assalt mortal. A Kurti se’l va aconseguir arrestar a Alemanya, gràcies a una ordre de detenció dictada pel jutjat guixolenc.

  A Kurti, el fiscal l’acusa dels delictes d’assassinat, robatori a casa habitada i pertinença a grup criminal i exposa al seu escrit fins a nou indicis que assenyalen que el serbi va prendre part tant en la planificació com en l’execució de l’assalt mortal, destacant el seguiment que es va fer del seu telèfon i el cotxe robat que la banda va utilitzar per arribar a Platja d’Aro, un Audi que es va localitzar tres mesos després abandonat a l’Hospitalet de Llobregat. Dins el vehicle, a més de joies robades del xalet de Comas, hi havia burilles que contenien ADN de Gjeloshi i Kurti. El fiscal també ha escrit que “queda clar” que el serbi es dedicava a cometre fets delictius i que, perquè no el descobrissin, feia servir diversos estratagemes per ocultar-se, com ara canviar constantment de telèfon o mantenir converses en clau.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies