• Categories
 • El govern rectifica i arriba a un acord amb la Policia Local derogant els seus propis decrets

  26/01/2017

  Les hores ordinàries establertes als treballadors de l’Ajuntament que fan tasques purament administratives no s’adiuen amb les necessitats de tots els serveis per igual. Per això, amb certs col·lectius de treballadors, l’Ajuntament ha de concretar les previsions amb models de jornada que s’adeqüin a les veritables necessitats del servei.

  Les policies locals són el paradigma d’això que estem dient. Sempre han estat necessàries les regulacions especials de la jornada que garanteixin un servei continuat de 24 h al dia. Durant molts anys s’havia fet a través de les hores extres, però ja darrerament (amb la crisi) es va aconseguir a través de complements que implicaven menys despesa per a l’Ajuntament.

  Que tot això que expliquem es fa negociant no sembla pas una cosa massa difícil d’entendre. Malgrat això, al govern de Sant Feliu de Guíxols li haurà costat prop d’un any i mig arribar-hi. Abans ha defensat coses tan delirants com que la jornada de la Policia Local havia de ser de fins a 42,5 hores efectives cada setmana. També que (declaracions de l’alcalde) “els policies de Sant Feliu cobraven per unes hores que no realitzaven” o que “hi ha un seguit d’hores de servei que els agents han de realitzar, per tal que corresponguin exactament amb el que reflecteix la seva nòmina” (Diari de Girona). Es va parlar de “dèficit d’hores detectat entre la plantilla de la Policia Local” i fins i tot de “regularitzar-lo” (diari El Punt).

  Ja en el seu moment vam expressar la inexactitud d’aquestes afirmacions així com la necessitat de què el govern rectifiqués unes declaracions que podien induir a algú a dubtar de l’honradesa del cos de la policia local de Sant Feliu de Guíxols. Aquesta rectificació mai no es va produir i tot plegat va obligar a la plantilla de la Policia Local a fer diverses accions que de la sala de plens van passar als jutjats i d’allà, finalment, a la mesa de negociació (d’on el govern no hauria d’haver sortit mai).

  Un any més tard, el govern portarà a ple un acord amb la policia local. En lloc d’aquest acord es parla ja “d’anteriors dèficits d’hores” ni de “regularitzacions pendents”. Tampoc de les 42,5 hores que els hi correspondria efectuar a la policia local. Al contrari, es dóna per entès que aquests dèficits d’hores mai no han existit i per  tant no hi ha cap mesura a prendre per corregir-los o compensar-los. A la vegada, s’aclareix expressament que la jornada ordinària de la policia és de 37 h i mitja.

  En l’acord s’estableixen els següents complements pels treballadors:

  1. Reconeixement d’un complement específic vinculat al lloc de treball:

  Sergent: 1580,40 €
  Caporal: 1203.53 €
  Agent: 1045.49 €

  2. Reconeixement d’un complement específic funcional de 143,6 € per prolongació de jornada de 2 h i mitja addicionals a les 37 h  i mitja de treball efectiu a les establertes actualment com a jornada ordinària.

  Arribats fins aquí ,no estaria gens malament que aquest acord anés acompanyat d’alguna declaració del govern admetent que la nostra policia local mai no ha cobrat per unes feines que no ha fet i que mai no hi ha hagut “dèficits d’hores” pendents ni “per recuperar”.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies