• Categories
 • Puntualitzacions de MES sobre la contractació de la dona de Calabuig

  06/02/2017
  Vistes les notícies que han aparegut a la premsa, MES-Moviment d’Esquerres vol puntualitzar algunes primeres (i sorprenents) afirmacions fetes tant des del govern de la ciutat com de professionals al servei del seu entorn.
  · El govern haurà intentat vestir l’expedient administratiu tant bé com haurà sabut, però això no treu que es desperten molts dubtes – també de legalitat – quant als resultats finals,
  en els quals ens trobem que la dona d’un regidor del govern ha accedit a un lloc destinat a col·lectius amb problemes d’exclusió.
  · Aquest és un clar cas de nepotisme i d’una subvenció que no haurà servit per a la seva finalitat, tal i com cal esperar. Malauradament, podem afirmar que hi ha moltes unitats
  familiars de la nostra ciutat amb algun membre inscrit al Servei d’Ocupació de Catalunya i amb més necessitats (fins i tot emergències socials), que s’haurien d’haver considerat prioritàries i que el govern podria haver atès fent una “millor” gestió.
  · És la regidora qui hauria d’haver estat proactiva en facilitar la informació als restants grups del consistori i preveure que aquesta contractació encendria totes les alarmes. Contràriament, ha especulat durant pràcticament un mes en confiar en què ningú se n’adonaria del fet.
  · Moviment d’Esquerres no es dedica a esbombar res, sinó a fer la seva tasca des de l’oposició. Han estat justament alguns aspirants exclosos del pla d’ocupació els que ens han fet arribar les seves indignades denuncies (com no podia ser d’una altra manera). Fins al punt que amb algun d’ells es va cometre la crueltat, des del departament de la regidora Silvia
  Romero, d’anul·lar la signatura del contracte de treball dos dies abans malgrat se’ls havia confirmat prèviament que havien accedit a una plaça. És amb aquests ciutadans amb qui la
  regidora hauria de tenir reunions i donar explicacions.
  · Permetre pràctiques com les que ha protagonitzat el govern de Sant Feliu de Guíxols va en perjudici del tipus de polítiques de foment de la ocupació en el seu conjunt. Ho lamentem, perquè, ben gestionades son polítiques en les que nosaltres creiem i que amb actuacions com les del govern es perjudiquen i es posen en dubte.
  ​· “Com es devien fer les coses abans”, preguntava la senyora Sílvia Romero, i li contestarem la pregunta. Quan es presentava un pla d’ocupació, una de les condicions era que les persones estiguessin apuntades al SOC com a demandants de feina, i era el mateix SOC qui feia la primera selecció. Però la decisió final la té l’entitat beneficiària, en aquest
  cas l’Ajuntament, i aquí és on hi ha la part denunciable: si el SOC només va enviar les persones justes (cosa força improbable) hauria d’haver renunciat i demanar més candidats. Si el SOC va enviar més d’un candidat (el més probable) no hauria d’haver passat la selecció, això vol dir que està al lloc que hauria d’haver ocupat una altra persona més necessitada. Per cert, no deu ser massa diferent de com ho fan a Palamós, justament al departament d’on ella és treballadora. En fi, que la regidora evidentment feia una pregunta a la vegada retòrica i cínica.
  Finalment, insistim, no fos cas que es mal interpretin les nostres afirmacions (de manera interessada o no), que no tenim res en contra ni dels plans d’ocupació ni dels treballadors
  contractats. Nosaltres denunciem una mala praxi per part del govern. Es per això que els posts que hem posat al nostre Facebook aquesta vegada apareixen sense fotografia, en
  alguns llocs hem tornat a veure fotografia dels treballadors que havien passat la selecció amb l’alcalde. No deu ser gaire agradable per ells veure’s una vegada darrere una altra
  barrejats en aquesta polèmica que ells no han provocat. Per això els demanem disculpes per les molèsties que els hagi pogut provocar tota aquesta situació, però hi ha coses que no
  es poden deixar passar.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies