• Categories
 • El bacallà i el “peixopalo”, propera campanya gastronòmica

  23/02/2017

  De l’1 de març al 13 d’abrilm tindrà lloc a la ciutat, un any més, la campanya gastronòmica del bacallà i el peixopalo.
  En arribar la Quaresma, en la cuina tradicional s’incorpora el bacallà, el qual ha estat un aliment molt important durant segles i ho continua sent a l’actualitat. A través del port de la nostra ciutat es va introduir en aquesta zona el peixopalo, que no és res més que bacallà sec. Aquest aliment va ser molt apreciat per mariners i tapers durant el segle XIX; així, fou ràpidament assimilat a la dieta de la nostra ciutat i, alhora va lligar com cap altre producte la gastronomia del nostre mar i de la nostra terra.
  Avui, recuperat i reinterpretat dins les nostres cuines, torna a la taula amb tot el gust d’un plat de tota la vida.

  En la campanya actual fins a 15 restaurants oferiran menús conformats per bacallà en totes les seves varietats.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies