• Categories
 • Torna la regata solidària Carla

  25/02/2017
  El regidor d'Esports David Oliveras, amb representants del Club Nàutic i Idibell. Artur Griñó, al centre de la imatge. (EL PUNT-AVUI)

  Segons informa El Punt-Avui, la segona edició de la Regata Carla, que tindrà lloc el 4 i 5 de març a la nostra ciutat i que té per objectiu recollir fons per a la recerca sobre la síndrome de Rett, preveu l’assistència d’unes cinc-centes persones, tres-cents de les quals participaran en les regates. L’acte de l’any passat va recollir uns 7.000 euros i tots els diners “es destinen íntegrament al laboratori Idibell per a la recerca de la síndrome i en fan un ús transparent al 100%”.

  La Regata Carla està impulsada per la família de Carla Griñó, una jove afectada per aquesta patologia que va morir el maig del 2016 als 19 anys. L’objectiu de la regata, segons va explicar dijous el seu pare, Artur Griñó, és “fer un homenatge” a la Carla. És per això que l’Artur i la seva dona, la Dolors, van plantejar la idea a Gonzalo de Maqua, antic president de l’Associació Catalana de la Classe Internacional Optimist, que va engegar el projecte.

  “Per fer possible una segona edició d’un esdeveniment com aquest cal més coratge”, va dir Maribel Vela, mentre David Oliveras va posar en valor la transcendència de la regata: “La iniciativa va més enllà d’un esdeveniment esportiu, es tracta d’una jornada lúdica amb activitats dinamitzadores destinades a tots els públics.”

  “Moltes famílies tiren endavant iniciatives com la Regata Carla de manera privada. És molt important el suport públic a la recerca, perquè és el que garanteix el desenvolupament favorable de la societat”, va destacar Sònia Guil a l’Esportiu.

   La síndrome de Rett és una malaltia genèrica que afecta el desenvolupament neurològic, sobretot de les nenes –afecta una de cada 10.000 nenes–. Apareix entre els 6 i els 18 mesos per la mutació del gen MECP2, un gen epigenètic que controla l’activitat de molts altres gens. La mutació provoca un trastorn neurològic complex que produeix una degeneració psicomotora, pèrdua del llenguatge, problemes respiratoris i escoliosi, entre d’altres. Ara per ara no té cura, malgrat que durant les darreres dècades hi ha hagut avenços.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies