• Categories
 • Es va celebrar un curs d’intervenció policial amb violència de gènere

  06/03/2017
  (Foto: SINDICAT DE FUNCIONARIS DE POLICIA)
  Els dies 27 , 28 de febrer i 1 i 2 de Març de 2017 es va realitzar al centre formació de Defensa Policial de la nostra ciutat un curs d’intervenció policial en situacions de violència de gènere,  en el qual els alumnes, vinguts de diferents cossos policials de la comarca, van poder aprendre els protocols actualitzats preventius i detectar aquests tipus de delictes en l’àmbit de la llar.
  Cal tenir en compte que, segons les estadístiques policials, s’ha incrementat la violència masclista en les relacions de parella entre menors, una reflexió que es va compartir en aquests quatre dies del curs. Aquests serveis, requerits a petició dels pares de les adolescents, que són les victimes, és un problema de violència intrafamiliar i de parella, en la qual les relacions amoroses en l’adolescència adquireixen la perspectiva familiar del seu entorn agressiu i són molt complexes d’examinar ja que porten associats uns problemes de caire i temàtica violenta en termes de persones i famílies, antecedents en el nucli familiar o en la mateixa víctima o agressor.
  En aquests casos, segons han pogut aprendre els alumnes del curs, el policia ha de detectar els casos i derivar i informar a Serveis Socials el servei en el qual ha actuat, per tal de fer un seguiment a la víctima, proporcionant programes de polítiques socials en violència de gènere.
  Els formadors Cèsar Blanco, de l’àrea jurídica, i Francesc Igualador, de vessant sòcio-professional, van formar els alumnes en les diligències policials, les formes de violència i els seus delictes, els drets humans i la igualtat, el marc jurídic i els factors de la victimització, i el concepte i l’estereotip de gènere.
  Per qualsevol dubte en relació a la violència de gènere, els organitzadors del curs suggereixen consultar la pàgina web del Ministeri 
  Si sou víctimes de violència de gènere o coneixeu alguna persona que en sigui víctima, cal que truqueu al telèfon 900 900 120 o al 012.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies