• Categories
 • Solidaritat per la Síndrome de Rett amb la Regata Carla

  06/03/2017
  La Regata Carla va recaptar fons per la Síndrome de Rett. (CNSFG)

  Centenars de persones han passat aquest dissabte i diumenge pel Club Nàutic de Sant Feliu de Guíxols per participar de la Regata Carla i recaptar fons per curar la Síndrome de Rett.

   Marçal Costa, del Club Vela Palamós, ha estat el vencedor de la regata en el Grup 1, mentre que el regatista local Izan Codinachs (Club Nàutic Sant Feliu) s’ha proclamat guanyador en Grup 2 i Pol Marty ho ha fet en Grup 3. La solidaritat i la companyonia han estat presents en totes les proves de la regata, en què els esportistes més experimentats han ajudat als més joves a superar les adversitats de la climatologia i així poder completar les proves.

  L’entrega de premis i obsequis ha anat a càrrec del doctor i investigador Manel Esteller, del delegat de la Federació Catalana de Vela a Girona Xavier Casorrán, del Diputat d’Esports de Girona Carles Salgas i el president del Club Nàutic Sant Feliu Albert Rosés. L’acte l’ha presentat l’equip del programa “Amb molt de gust” de RAC1, en el qual s’hi troba la tieta de la Carla Griñó, la nena amb Síndrome de Rett a qui s’homenatja amb aquesta regata, que va morir dos anys enrere i que representava tots els valors de l’esport i l’esforç.

  Festa solidària

  Al marge de l’apartat esportiu, al llarg de tot el cap de setmana s’han portat a terme multitud d’activitats a l’esplanada del port, com sortir a navegar amb la goleta Pepa Bandera, prendre una cervesa La Brava o fer un mos a les food trucks, fer una enlairada de globus en memòria de la Carla o gaudir dels concerts de Xavi Túrnez, Fusions, Localinda o Josep Andújar (Sé). Tots els diners que s’han recaptat es donaran a la investigació de la Síndrome de Rett.

  Una malaltia encara desconeguda

   La Síndrome de Rett és la segona causa més freqüent de retard mental en les nenes, després de la Síndrome de Down. Es tracta d’una malaltia del desenvolupament neuronal que afecta només les nenes i que apareix entre els 6 mesos i els dos anys.

  El RETT es produeix per una alteració del cromosoma X que afecta les capacitats intel·lectuals, motores i socials dels pacients i que els converteix en dependents al 100%.  

  Actualment no existeix cap cura per aquesta malaltia, però els estudis liderats pel doctor Manel Esteller apunten que existeix la possibilitat de curar-la. De fet, el seu equip ja ha identificat diversos fàrmacs que podrien millorar-ne alguns dels símptomes,però fa falta finançament per poder seguir investigant.

   Una regata en creixement

   Ja fa dos anys que el Club Nàutic de Sant Feliu va oferir-se per acollir aquest esdeveniment esportiu i solidari i ja hi ha prevista una tercera edició. Els pares de la Carla estan fent gestions perquè aquesta regata també es pugui internacionalitzar i les negociacions apunten que podria celebrar-se a Texas.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies