• Categories
 • Simulacre d’incendi d’embarcació al Club Nàutic

  09/03/2017
  El port de Sant Feliu va ser escenari d’un simulacre d’incendi en una embarcació amarrada a les instal·lacions del Club Nàutic Sant Feliu, amb un ferit. L’exercici, organitzat per Ports de la Generalitat i Protecció Civil de la Generalitat, va servir per posar en pràctica el sistema d’avisos previst al Pla d’autoprotecció (PAU) del port i les accions del seu personal, a més de comprovar la coordinació entre els diferents mitjans i cossos d’emergències.
  Un cop detectat el suposat foc, es va iniciar el protocol d’avisos establert en el PAU, trucant al telèfon d’emergències 112 de Catalunya, al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil de la Generalitat, a la Policia Local i al Servei Marítim de la Guardia Civil. El centre de comunicació s’havia establert a l’edifici del Club Nàutic, i a nivell intern l’Associació Llop de Mar i la Confraria de Pescadors van col·laborar en les tasques de suport.
  Un cop rebut l’avís, el guardamolls va completar el protocol de trucades d’emergència i va anar a les instal·lacions del Club Nàutic Sant Feliu per tal de coordinar l’operativa d’acord amb el seu cap d’emergència. La marineria del Club Nàutic va col·locar les barreres antivessament al voltant de l’embarcació per evitar la possible dispersió de combustible a l’aigua, amb la col·laboració de la marineria del Nàutic Vell. Paral·lelament, la marineria del Club Nàutic Sant Feliu va fer les maniobres per tal d’aïllar l’embarcació sinistrada.
   
  Tasques d’extinció i atenció al ferit
  Els Bombers de la Generalitat, a la seva arribada, van ser informats de la situació pel cap d’emergència del Club Nàutic i van procedir a realitzar les tasques d’extinció de l’incendi i atendre al ferit amb una dotació del Parc de la Vall d’Aro. També hi van participar un parell de comandaments que, a part de fer-se càrrec de l’operatiu, també eren observadors del simulacre. Els bombers van fer l’assistència sanitària primària a la persona ferida fins a l’arribada del Sistema d’Emergències Mèdiques i garantint que les embarcacions amarrades just al costat de l’incendi fossin degudament retirades.
  Els Mossos d’Esquadra van liderar el grup d’ordre, participant al simulacre amb 2  dotacions de l’Àrea Bàsica Policial de Sant Feliu (Unitat de Seguretat Ciutadana), a més de dos comandaments.. També hi va intervenir la Unitat Aquàtica, amb 3 efectius i una embarcació pneumàtica; a més d’un operador i un comandament de la Sala Regional de Comandament de Girona.
  Els efectius de la Unitat de Seguretat Ciutadana van realitzar el control d’accessos al port establint els perímetres de seguretat necessaris tant per protegir a terceres persones com per permetre el treball sense interrupcions dels diferents cossos d’emergències. La Unitat Aquàtica controlava  la làmina d’aigua del port, impedint que barques d’esbarjo o professionals entressin o sortissin del port mentre durava l’emergència.
  La Policia Local també va intervenir amb dues patrulles (dos agents, un comandament i l’Inspector en cap) treballant conjuntament amb mossos en el control d’accessos.
  D’altra banda, el Servicio Marítimo Provincial de la Guardia Civil feia el control d’accessos a la bocana; i Salvament Marítim (Ministeri de Foment) va portar al simulacre la Salvamar Sirius per donar suport en les actuacions al mar.
  Per atendre l’emergència, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM)va desplaçar al lloc de l’incident una ambulància de Suport Vital Bàsic (SVB) amb dos tècnics. Un cop feta la recepció del ferit, se l’ha avaluat i estabilitzat per a procedir al trasllat a l’hospital de destí més adient segons la seva patologia.
  Protecció Civil de la Generalitat va aportar un tècnic dels serveis territorials a Girona fent les funcions d’observador.
  L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil ganxona i la Creu Roja també van donar suport a les diverses actuacions.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies