• Categories
 • Moció de MES per tal que es controli la qualitat del lloguer turístic

  24/03/2017
  La preciosa vista que proporcionen els Apartaments Mercedes, uns dels habitatges de lloguer turístic de la nostra ciutat (VISITGUIXOLS.COM)

  En el ple d’aquest mes de març (el proper dijous), el grup de MES presentarà una moció pel control de la qualitat dels habitatges de lloguer turístic a la nostra ciutat. En la moció demanen al govern de la ciutat un control ferm a aquest tipus d’habitatges per evitar il·legalitats que no generen cap benefici pel municipi, i que provoca una competència deslleial cap aquells que sí compleixen amb les  seves obligacions, ja que els habitatges d’ús turístic no paguen impostos.

  El partit d’esquerres vol deixar clar, però, que no està en contra de cap allotjament turístic “sempre i quan sigui de qualitat i estigui degudament regularitzat”, cosa que vol dir que l’allotjament disposi de tota la documentació de les administracions pertinents. MES no vol que a Sant Feliu passi com a Barcelona, “on en els barris de més concentració d’aquests tipus d’habitatges la convivència amb els veïns cada vegada és més conflictiva, sobretot en aquells llocs on els habitatges turístics il·legals tenen una major densitat”, segons la nota que ens ha fet arribar el partit.
  El partit, representat a l’Ajuntament per Pere Albó, remarca que a Sant Feliu,  durant el 2016, “es van concedir més de 100 noves llicències per aquesta mena d’establiments” i que “a Barcelona, l’increment desmesurat d’aquesta pràctica  ha fet descobrir a l’opinió pública catalana una realitat que fa molts anys que s’està produint a les ciutats de la Costa Brava, però que mai havia merescut el reconeixement ni la regulació per part de les altres institucions”.
  MES posa com a exemple les llicències atorgades per l’Ajuntament, en què s’esmenta la prohibició de llogar aquests habitatges per habitacions, i alerta que a la plataforma digital Airbnb s’hi lloguen habitacions a la nostra ciutat. I és que, malgrat que algunes webs com House Trip, Hundred Keys o Booking demanen tots els requisits legals per inscriure’s; d’altres com l’esmentada AirBnb,  Niumba, Wimdu o fins i tot MilAnuncios no en demanen cap, segons MES.
   Llegiu el text complet de la moció aquí: Moció per la qualitat dels pisos turistics a SFG


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies