• Categories
 • Els alumnes de 1r d’ESO del Sant Josep visiten la planta d’abastament d’aigua potable

  25/03/2017
  Els alumnes de 1r d'ESO del Sant Josep, a la planta d'Aqualia que abasta Sant Feliu. (CANAL AJUNTAMENT)

  Aqualia, empresa que gestiona el Servei Municipal d’Aigües, ha rebut aquesta setmana la visita d’una cinquantena d’escolars de 1r d’ESO de l’Escola Sant Josep a les instal·lacions de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) que abasta el municipi. L’objectiu de la visita ha estat poder conèixer de primera mà el procés de potabilització de l’aigua que arriba a totes les cases de Sant Feliu.

  Els alumnes, dividits en dos grups, cvan rebre les explicacions sobre el funcionament de la instal·lació per part de l’operari de la planta potabilitzadora, Cristian Olivé, i la responsable de Qualitat de l’Aigua de Girona, Rosa Maria Vancells. Durant la visita, van poder conèixer que, tot i que l’aigua és aparentment un bé natural, perquè els consumidors puguin disposar d’una aigua de qualitat aquesta ha de ser tractada i vigilada permanentment per professionals especialitzats.

  Els alumnes han après coses com ara els processos que es duen a terme a l’ETAP (coagulació, filtració i desinfecció). A més, han estat molt participatius i s’han interessat per conèixer, per exemple, la quantitat d’aigua que es consumeix, si aquesta és totalment potable o quina reserva d’aigua té el municipi, entre d’altres. També han vist el sistema de telecontrol de les instal·lacions i han visitat el laboratori, on els responsables de la planta els han fet unes proves pràctiques on veien el contingut de ferro en l’aigua i la posterior eliminació gràcies a la potabilitzadora.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies