• Categories
 • Hem canviat diàleg i participació ciutadana per prepotència i imposició

  31/03/2017

  A la darrera Comissió del Pla de Barris va quedar ben palès el tarannà del govern TxSF+ERC+PSC.
  Tot i que la gran majoria de veïns estaven d’acord en tornar a obrir el pas al carrer Nou del Garrofer, el regidor de TxSF Josep Saballs va ser molt contundent manifestant que els únics que prenien decisions vinculants eren els membres del govern, motiu pel qual no estava disposat a modificar cap decisió que ja havien pres.
  Segons la Llei de Barris de la Generalitat, els Plans de Barris estan subjectes a un procés de participació ciutadana. A Sant Feliu de Guíxols s’ha demostrat com influeix la voluntat d’un equip de govern o altri en posar en valor la cultura participativa dels seus conciutadans.
  Durant l’anterior legislatura 2011-2015, en les comissions vinculants les decisions les prenien per consens els veïns, en canvi, des de l’entrada del nou govern, aquestes, ara han esdevingut meres reunions per informar de la voluntat del govern d’aplicar les seves decisions unilaterals, sense respectar la voluntat ni la opinió dels veïns.
  Encara que el govern de la ciutat doni per enllestit el tema del tancament del carrer Nou del Garrofer, els veïns no comparteixen aquesta decisió i segur que, més endavant, en continuarem parlant. L’important és que, independentment de quin sigui el tema de la discussió, el que considerem més greu és que es canviï un model de participació ciutadana, que tenia com a objectiu donar veu i protagonisme als veïns en la transformació del seu barri, per un model arcaic i despòtic, que més aviat fa pensar en els lideratges dictatorials i autoritaris del segle passat: “ordeno y mando”.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies