• Categories
 • L’equip CABK Maresme Sud Team, els primers de la Trailwalker 2017

  03/04/2017
  Alegria en l'equip CABK per ser els primers en fer els 100 quilòmetres de la Trailwalker (GUILLEM VALLE/L'ESPORTIU)

  La via verda  Olot-Sant Feliu de Guíxols ha estat ocupada literalment durant el cap de setmana pels participants en una nova edició de l’Oxfam Intermón Trailwalker. Al final, han estat 354 equips –n’hi havia 370 d’inscrits–, els que van iniciar el repte dissabte al matí al recinte firal d’Olot i que tenien com a missió recórrer els 100 quilòmetres en menys de 32 hores. Cadascun ha hagut de recollir per participar-hi un mínim de 1.500 euros en donatius que es destinaran a la lluita contra la pobresa i per facilitar l’accés a l’aigua, sota el lema Quilòmetres que canvien vides.

  La prova intenta incentivar el treball en equip, la preparació esportiva i el repte físic i mental que suposa tanta exigència. Si bé no es tracta d’una prova de competició, tothom intenta invertir el mínim temps possible per completar-la. En l’edició d’enguany, l’equip CABK Maresme Sud Team va ser el primer a traspassar la línia d’arribada, dissabte a la tarda (19.20 h), amb un temps de 9 hores i 19 minuts. Com la resta, estava integrat per sis persones, quatre corredors (Sergi Farran, Abel Gómez, Antonio Navarro i Rafel Zugasti) i dues persones de suport (Albert Bayod i Francisca Isabel González). El rècord de la prova és de 9 hores i 7 minuts del 2015. La majoria d’equips van completar el recorregut abans que es tanqués el control a l’arribada a Sant Feliu, ahir a les sis de la tarda.

  Valoracions

  Al final de la prova, el director general d’Oxfam Intermón, José María Vera, va destacar al diari l’Epsortiu  la importància de la prova: “La Trailwalker és una experiència que no només és única i emocionant en l’aspecte personal, sinó que contribueix a finançar projectes que ajuden a canviar la vida de milers de persones, amb coses tan bàsiques com millorar l’accés a l’aigua.” En aquest sentit, actualment hi ha 748 milions de persones al món que no tenen accés a aigua potable. En països com el Txad o Etiòpia, caminen fins a sis hores diàries per aconseguir-ne. A més, cada any moren 1,5 milions de nens i nenes per malalties associades amb la falta o la mala qualitat de l’aigua.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies