• Categories
 • El govern vol cobrir les rieres de Sant Amanç i Sant Pol

  04/04/2017
  Aquest tram de la riera de Sant Amanç, al costat de l'Hotel Gesòria, es cobrirà, segons Saballs. (E.A.EL PUNT AVUI)

  Segons avança El Punt-Avui, el govern de la ciutat treballa per cobrir dues de les quatre rieres que discorren a cel obert pel nucli urbà: les rieres de Sant Amanç i Sant Pol. El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Josep Saballs, ha explicat al rotatiu gironí  que fa un any que mantenen converses amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i aviat encarregaran la redacció dels projectes tècnics previs a l’execució de les obres.

  Un cop redactats els projectes, la intenció és anar fent els treballs de cobertura per trams, en funció de la disponibilitat pressupostària. Saballs concreta que la prioritat és la cobertura de la riera de Sant Pol, que volen començar aquest mateix any. Però abans d’acabar el mandat també volen deixar resolt el tram baix de la riera de Sant Amanç, des de la plaça del Monestir fins a l’encreuament amb el carrer Antoni de Capmany.

  L’abast d’aquesta darrera actuació, més a llarg termini, comprèn la cobertura fins al camí del Molí d’en Blanch i el pati de l’escola Gaziel, que quedarà configurat com un nou carrer d’ús reservat per als vianants, que en l’inici, al carrer Hospital, ja du el nom del Doctor Martí Casals. El traçat des de davant del monestir és cobert des de fa un segle sota el carrer de Juli Garreta, i ara també està previst millorar-ne la capacitat hidràulica a la desembocadura a la platja, dins del projecte de reforma del passeig marítim de Rius i Calvet.

  Les altres rieres

  Fora dels dos trams en estudi, restaran pendents el curs urbà de la riera de les Comes, des de la ronda de Ponent fins a l’aparcament de l’Horta d’en Palahí i el tram baix de la riera de Tueda, entre la carretera de Palamós i la desembocadura al port. En aquest darrer cas, Saballs explica que l’obra dependrà de la renovació de les concessions de Costes, més enllà del 2018, i dels avenços en el desenvolupament urbanístic del sector de Cala Sants, sense notícies des que es va refer el planejament, el 2014.

  Pont estratègic a Sant Pol 

  En el cas del tram final de la riera de Sant Pol, ara només coberta en 20 metres sota el carrer Demazel, la idea és obrir un nou vial des del giratori del límit de terme entre Sant Feliu i s’Agaró, però la prioritat viària és connectar amb un nou pont la benzinera de la carretera de Palamós amb el cul-de-sac de l’avinguda Jaume I, un enllaç que escurçaria l’accés a la platja i permetria limitar a un sentit de circulació el passeig de Sant Pol, amb més espai per als vianants.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies