• Categories
 • La CUP reivindica habitatge social pel llegat Anlló

  09/04/2017
  Un moment de l'acte d'ahir a la Plaça Salvador Espriu (CUP GUÍXOLS)
  La CUP de Sant Feliu de Guíxols va organitzar aquest dissabte 8 d’Abril, a la Plaça Salvador Espriu, una jornada per l’habitatge social en la qual hi va participar finalment el diputat Benet Salellas juntament amb el militant local Jaume Fernàndez.
  En la mateixa hi va haver declaracions en clau crítica sobre la problemàtica existent per l’accés a habitatges socials, la manca de resposta ràpida i efectiva des de les institucions
  públiques pel que fa sobretot a famílies en exclusió social i residencial.
  La CUP Guíxols va tornar a dona suport a  l’alliberació del bloc ocupat al carrer Verdaguer, propietat de la Generalitat, per destinar-lo a habitatges socials, ja que, segons ells, les famílies del Col·lectiu Dignitat, amb aquesta reivindicació, han creat un precedent, demostrant que “hi ha habitatges de titularitat pública en el nostre municipi i l’administració ha fet una pèssima gestió d’aquesta herència, optant per l’especulació amb els immobles, subhastant-los diverses vegades i tenint-los tancats i barrats, en lloc de destinar-los a ús social i omitint el codi civil català”. Aquesta denúncia s’ha ampliat a la resta del territori i també es denuncià la manca de subministrament d’aigua des de l’hivern passat per les famílies del bloc ocupat.
  Des de la CUP demanen que s’incloguin de l’herència Anlló tots els immobles necessaris per minimitzar el màxim possible la “problemàtica greu d’habitatge” de la nostra ciutat, i els diners necessaris per reforçar l’àrea de serveis socials, així com que, fins que no arribi aquesta cessió, es posin tots els mitjans a l’abast per garantir el suport a totes aquelles famílies amb informes d’exclusió social i residencial que es troben en situació d’ocupació d’algunes d’elles.
  A l’assemblea feta posteriorment hi van assistir més d’una trentena de persones. En ella es va denunciar que des de les mateixes famílies afectades hi ha un alt grau d’ocupació provocat per la manca d’alternatives d’habitatges de lloguers socials, “amb el patiment que això comporta, problemes de salut, manca de subministraments i que afecta directament als seus drets i a la seva dignitat”.  També es van reivindicar aquest tipus d’habitatges per poder optar a  l’emancipació de la gent jove i van especular que “l’ajuntament jugui una doble cara en el full de ruta de l’herència Anlló, que potser el que tenen és pressa per invertir gran part dels diners en el Museu Thyssen, que és un dels objectius principals
  d’aquest govern”.
  Per altra banda també es va esmentar el fet que el govern de la ciutat ha aprofitat la reivindicació feta des del Col·lectiu Dignitat i la CUP Guíxols per destacar-se políticament en matèria d’habitatge, quan en els pressupostos municipals d’aquest any “havien minimitzat a la meitat la partida destinada a l’adquisició d’habitatges per a ús social”.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies