• Categories
 • L’antic Hotel Mediterráneo acollirà habitatge social

  13/04/2017
  Estat actual de l'Hotel Mediterráneo (ALDIA.CAT/ACN)

  L’antic Hotel Mediterráneo, del llegat Anlló, situat al centre de la ciutat, al carrer Penitència, es reconvertirà en deu habitatges socials, segons ha anunciat aquest matí l’alcalde en roda de premsa. El consistori ha tancat un acord, a través de la Fundació Surís, amb el Departament de Patrimoni de la Generalitat, per la seva cessió gratuïta a canvi d’usos socials. L’hotel, tancat des de fa uns 15 anys, s’havia tret a subhasta el 2014 però l’adjudicació va quedar deserta. La Generalitat, finalment, l’ha cedit gratuïtament a la Fundació Asil Surís per tal que el gestioni, i podria rebre’l a finals d’any.

  La Fundació Asil Surís, que fins ara tan sols s’ocupava dels dos geriàtrics de la ciutat, es nodreix de fons públics i fa uns mesos va ampliar el seu capital per poder atendre casos de necessitats d’habitatge social.   L’alcalde ha esmentat la manca d’habitatge social al municipi, un fet que la CUP precisament està reclamant molt en els últims dies.  Actualment, l’ajuntament té destinats cinc pisos per acollides urgents de famílies sense recursos i tots estan plens, i aquesta adquisició podria posar remei a la llista d’espera d’habitatge social.

  Actualment, l’antic Mediterráneo està tapiat i en desús per tal d’evitar ocupacions, i caldrà redactar el projecte de reforma i treure l’obra a concurs. Segons ha fet saber l’alcalde Carles Motas, caldrà adaptar l’edifici a les normes de planejament i per això caldrà que l’antic hotel perdi una part posterior (que farà d’entrada o pati) ja que la finca és més gran del que la normativa  permet. Aquesta reforma es pagarà amb diners provinents de les altres vendes del patrimoni Anlló.

  L’Hotel Mediterráneo és un dels múltiples edificis que formen part patrimoni dels germans Anlló, que van morir l’any 2002 sense fer testament ni tenir descendència, uns béns gestionats des d’aleshores per la Direcció General de Patrimoni.

  El Panorama, també a escena

  Un altre dels edificis més importants que queda per subhastar és l’Hotel Panorama. El 2014, la Direcció General de Patrimoni va aturar el procés de subhasta en detectar una doble titularitat registral d’una petita part de la finca. Un fet que ja s’ha corregit i que permetrà que al juny es pugui tornar a subhastar.

  També queden per vendre dos hotels més -l’antic Rex II i el Regente- i dos immobles als carrers Jacint Verdaguer  i Sant Martirià, que també s’hauran de tornar a taxar quan surtin a subhasta.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies