• Categories
 • La bandera republicana ja oneja a la Plaça Miquel Murlà

  14/04/2017
  Laura Muñoz, la besnéta de l'alcalda Campà, hissant la bandera republicana (J.C.)

  Des de dijous al vespre la bandera republicana ha estrenat pal i ubicació a la plaça Miquel Murlà, davant del monument a les víctimes de la guerra civil i de la repressió. Laura Muñoz,  besnéta de l’alcalde republicà Francesc Campà, executat a Girona el març de 1939 després d’un judici sumaríssim, va alçar la bandera.

  Aquest acte s’ha produït en compliment d’una moció presentada pel regidor de Guíxols des del Carrer-Entesa Jordi Lloveras i secundada amb unanimitat pels grups polítics presents a l’ajuntament i que també van acompanyar la cerimònia en què l’alcalde de la ciutat va recordar la necessitat de defensar els valors de la república i, per damunt de tot, la democràcia i la llibertat.

  A continuació, un grup d’afiliats i amics de Guíxols des del Carrer van dipositar una composició floral amb els colors de la república al peu del monument i el regidor Jordi Lloveras va portar al present “el valor del poble que va morir en defensa dels valors de la democràcia, un poble que sap escoltar i pensar, un poble que també sap trobar-se, organitzar-se, mobilitzar-se… tot el que calgui, i més, per construir la República Catalana del 99%, la república d’una majoria construïda des de baix a partir, precisament, de la fraternitat dels pobles.”


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies