• Categories
 • Un Thyssen minvant

  18/04/2017

  Ateses les notícies que hem conegut i que feien referència a la renúncia per part del govern de Sant Feliu de Guíxols al conveni de permuta per l’antiga fàbrica de Can Serra Vicens, Moviment d’Esquerres (MES) vol traslladar les següents consideracions:

  1.       La decisió és fruit de la poca ambició d’aquest govern (particularment de l’alcalde Motas) amb el projecte Thyssen.
  2.       La proposta Thyssen/Sant Feliu de Guíxols s’ha empetitit en els períodes en què Motas ha estat alcalde (ja siguin les propostes d’espais o artístiques) mentre hem vist com a Màlaga sí que feien els deures i com, finalment, bona part del que havia d’esdevenir a Sant Feliu de Guíxols anava a parar a Andorra.
  3.       La deriva del govern amb el Thyssen està costant molts diners a la ciutat.
  a.       Ja ben al inici, el govern encapçalat per Tots per Sant Feliu va renunciar a qualsevol ajuda que pogués venir de les altres administracions (“ho farem nosaltres sols”, ha                            afirmat diverses vegades el senyor alcalde). Una decisió incomprensible, el fet que un govern municipal no defensi amb ungles i dents les inversions compromeses a la                              seva ciutat.
  b.      Cal recordar que, per la compra de Can Blasco, l’Ajuntament haurà hagut de pagar prop d’un milió d’euros en efectiu (requalificacions urbanístiques a part).
  c.       El projecte Thyssen a Can Serra Vicens ja estava a punt. Un projecte que va pagar íntegrament el Ministeri de Cultura. Doncs bé, incomprensiblement, el govern decideix                        renunciar a aquest valor i encarregar un nou projecte que s’haurà de pagar íntegrament (ja avancem que no serà gens barat).

  4.       També les derives urbanístiques de la decisió són difícils d’entendre, ja que es renuncia a la proposta que havia aconseguit revertir l’opció prevista en el pla general (i criticada per tothom en el seu dia) de construir un bloc de pisos just davant del Monestir i de la Porta Ferrada.
  5.       El que s’ha anunciat es contradiu amb el que també diu el govern sobre la importància de Can Serra Vicens per la ciutat. No s’entén que es renunciï a un conveni que et garanteix adquirir l’espai i a la vegada s’anunciï que s’està interessat en adquirir aquest espai. No és racional.
  6.       Algun dia algú haurà d’analitzar perquè a Sant Feliu de Guíxols es perden oportunitats com aquesta. La mentalitat caïnita dels nostres actuals governants ha portat a renunciar a bona part del potencial que el Thyssen oferia i, en general, a menysprear qualsevol projecte que es pogués relacionar amb governs anteriors.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies