• Categories
 • Excampions internacionals d’escacs a Platja d’Aro

  02/05/2017
  Anatoly Kàrpov, jugant un matx a l'aire lliure durant la inauguració de les taules de joc a la plaça Major (CE PLATJA D'ARO)
  Si per l’edició anterior del Festival Internacional d’Escacs de Platja d’Aro els organitzadors van comptar  amb la presència del XII Campió Mundial Anatoly Karpov, aquest any 2017, coincidint amb la Va Edició del Festival, no només tornaran a comptar amb ell, sinó que, a més hi seran presents l’holandès Jan Timman, el serbi Ljubomir Ljubojevic i l’hongarès Zoltán Ribli. L’actual edició es jugarà entre finals de juny i principis de juliol.
  Timman fou sots-campió mundial i, durant molt de temps, l’esperança d’occident per derrotar a l’escola soviètica en època de guerra freda, ja que amb l’excepció de Robert James
  Fischer, no hi va haver més que campions soviètics, tot i que l’holandès va estar a prop de convertir-se en una nova excepció al domini de les K (Karpov/Kasparov), essent campió
  d’Holanda en 9 ocasions.
  Pel que fa al serbi, fou campió de l’extinta Iugoslàvia al 1977 i 1982, i l’hongarès també va ser campió del seu país d’origen als anys 1973, 74 i 77. Dos grandíssims jugadors que van ser
  candidats a campió del món i amb un palmarès impressionant. Tots ells superen els 65 anys i van tenir un ELO superior als 2600 punts en algun moment de la seva trajectòria, fet pel qual es preveu un torneig disputadíssim.
  Els organitzadors estan exultants degut a què Timman no havia pogut anar a l’Open de Barcelona en diverses ocasions que se l’havia convidat, fet indicatiu del que ha aconseguit la gent de Platja d’Aro, que afirmen la probabilitat que l’holandès disputi unes simultànies i possiblement el torneig blitz (ràpides).
  La organització titlla de “somni” el fet que estan vivint els amants d’aquest noble esport-ciència de poder comptar, veure, jugar i comentar partides amb un excampió mundial com Kàrpov durant dos anys seguits i que, a més, aquest any vingui acompanyat d’altres llegendes. Per això, veuen  “molt necessari” agrair l’esforç que està fent el Club d’Escacs Platja d’Aro i en particular el seu president Vladimir Volkov, per aconseguir aquestes “fites inimaginables quan vàrem començar”. En l’organització també hi col·labora l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró, que l’any passat va aprofitar la vinguda de Kàrpov a l’esdeveniment per inaugurar tres taules de joc a l’aire lliure a la Plaça Major.
  Aquesta edició, el torneig s’ha inclòs al Circuit d’Oberts Internacionals de Catalunya, i la sala de joc dels oberts Grup A i B serà al Club Nàutic Port d’Aro i la Sala de joc del Torneig de
  Llegendes i ràpides, a l’Hotel Aromar. Els premis econòmics estan valorats en més de  5000 euros i per això l’organització cerca empreses que vulguin patrocinar l’event  amb
  contraprestacions fiscals i amb la presència als mitjans de comunicació.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies