• Categories
 • Veïns del Barri del Puig entreguen a l’alcalde una carta i signatures contra les pilones

  07/05/2017
  Pilones prop del refugi del Puig, al carrer Penitència, entre els carrers Ferran Romaguera i Metges (EA/EL PUNT)

  Per tal de trobar un punt d’entesa entre els interessos dels uns i dels altres pel que fa a la problemàtica dels talls de circulació en carrers del barri mitjançant pilones, que l’Ajuntament ha imposat als veïns dels carrers Nou del Garrofer i Penitència entre d’altres, ahir a la tarda un nodrit grup de veïns, contraris als talls de carrers, es van reunir amb l’alcalde Carles Motas a l’Ajuntament.

  En la trobada, els veïns van presentar més de 400 signatures de ciutadans contraris al tancament vial, que l’Ajuntament manté per “pacificar l’entorn escolar”. A la reunió també hi van ser presents, per part consistorial, Josep Melcior Muñoz (PSC) i Jordi Vilà (ERC), que van escoltar les peticions dels veïns, els quals van entregar una carta a l’alcalde, que estudiarà les demandes i intentarà buscar una solució amb brevetat.

  Tot seguit difonem el contingut de la carta que els veïns del Barri del Puig van entregar a l’alcalde:

  Apreciat senyor Alcalde:
  En primer lloc, li agraïm que ens hagi rebut, ja que la situació que li hem comentat prèviament afecta molt greument els veïns del Puig i també la resta de conciutadans del municipi.
  Ens trobem aquí perquè no hem trobat l’enteniment necessari per part del responsable de Viabilitat i perquè sabem del cert que l’Ajuntament no pot tallar les vies d’accés a les nostres cases ni dificultar la vida a tots els que vivim en aquest municipi. Volem deixar molt clar que aquesta no és una reivindicació de caràcter polític, sinó que és una reclamació veïnal.
  En el últims dies, hem vist com en els nostres carrers s’hi han col·locat pilones, jardineres i quadrats de pedra que impedeixen la lliure circulació i el normal accés al barri del Puig. El responsable municipal d’aquesta àrea diu que és degut a la pacificació de la zona escolar, sense cap més tipus d’argumentació racional.
  Volem recordar-li que el col·legi i el veïns hem conviscut completament en pau des dels inicis. Mai hem tingut cap problema i, si puntualment ha sorgit alguna desavinença, aquesta l’hem tractada directament els veïns o bé els seus representants directament amb el Col·legi. Les decisions no es poden prendre des d’un despatx sense consultar-ho abans als possibles afectats. Pensem sincerament que fa 50/60 anys teníem mes receptivitat per part de l’Ajuntament d’aquella època que en l’actual.
  No es justifica l’ofegament d’un barri per decisió municipal pels 15 minuts que dura l’entrada i la sortida dels escolars al Col·legi. No és justificable el tancament dels carrers i de tota una plaça que tants diners ha costat i a la qual no es pot accedir sense deixar el cotxe a mes de mig quilòmetre, amb sort.
  Actualment, aquests fets han portat com a conseqüència que a la plaça del Puig cada vegada hi juguin menys nens, degut al difícil accés. Com que els carrers estan tancats als vehicles, aquesta plaça familiar ha estat conquerida per un tipus determinat de jovent que no és del barri i que passa el seu temps bevent ifumant porros, cosa que abans no passava.
  Però aquest no és l’únic indret on els veïns ens trobem amb aquesta situació. El refugi del Puig, les escales de la Baixada dels Metges i el carrer Nou del Garrofer s’han convertint també, malauradament, en punt de trobada d’aquests joves que no fan més que crear una gran inseguretat entre el veïnat.

  A més, sabia vostè que a gairebé a totes les cases d’aquest barri se’ls ha forçat la porta i, en la gran majoria d’elles, se’ls ha robat directament degut a què ni tan sols els Mossos ni la Policia Municipal tenen accés als nostres carrers donant lloc a la delinqüència gratuïta i repetim, inexistent fins la instauració de pilones? Tan sols ha de preguntar-ho als Mossos! Aquestes són les lamentables conseqüències d’abocar un barri a la plena indefensió! Els responsables municipals es dediquen a tancar carrers sense tenir en compte altres factors, afavorint i augmentant aquesta lamentable situació de delinqüència.

  Sembla que, amb aquest últim tancament, igual que amb els anteriors, el Regidor només parla d’afectacions en casos d’emergències, però de ben segur que tots hem estat a Urgències i no sempre hi hem arribat amb ambulància. Moltes vegades són els propis familiars o veïns qui, amb el seu propi cotxe, fan aquest servei i que, amb la política de tancament de carrers, es veu dificultada aquesta acció i la de recollida de gent gran en el dia a dia, que per sort, en som molts en aquest barri.
  Volem emfatitzar que la col·locació de pilones fixes i totalment infranquejables ha fet que els propis serveis d’emergències quedessin atrapats i no poguessin portar a terme la seva obligació amb la pressa necessària, que en un lamentable cas va resultar mortal. Segurament no va ser la causa, però és innegable que la lliure circulació de vehicles hagués pogut donar un diagnòstic diferent. No oblidi que al dia següent a aquest fet, es van canviar aquestes pilones per pilones practicables!
  L’Ajuntament i el Regidor corresponent tenen una responsabilitat subsidiària personal per tancar carrers i impedir l’accés per la prestació d’auxili, això pot ser un delicte penal, no civil, tingui-ho en compte.
  Tanmateix, no hem d’oblidar que al barri del Puig també hi ha una activitat comercial sense una zona de càrrega i descàrrega i que si un veí es creua amb un altre cotxe, en ocasions, ha d’arribar a fer més de 200 metres marxa enrere per carrers, en moltes ocasions, amb molta pendent. Tampoc podem oblidar que hi ha un parell de garatges amb gairebé 200 places,
  als quals se’ls dificulta molt l’accés d’entrada i sortida  en estar tancat el carrer Nou del Garrofers per pilones, jardineres i quadrats de pedra. I repetim que, si es creuen dos cotxes, no poden passar.
  Per últim, li recordem que en altres col·legis de Sant Feliu de Guíxols i d’altres ciutats, a l’hora d’entrada i sortida dels escolars, hi ha guàrdies que regulen el pas i permeten la circulació de cotxes amb la prudència necessària. Nosaltres no volem ser menys, però la responsabilitat última del nens és del pares amb una correcta organització vial. No hem d’oblidar que l’Ajuntament també té responsabilitats de cara a la gent gran del nostre veïnat. Tots som el barri del Puig, petits, grans i mitjans.
  En alguna ocasió se’ns ha comentat que hi ha manca d’efectius municipals, però aquest és un tema que ha de solucionar el propi Consistori Municipal. Són vostès qui es dediquen al món de la política. Doncs facin-la i facin-la bé. Parlin, negociïn i estableixin nous consensos. D’igual manera que nosaltres paguem puntualment els impostos que ens corresponen, als polítics els correspon de solucionar els problemes que sorgeixin, enlloc de crear-ne de nous i inexistents.
  Per tots aquests raonaments anteriors exposats, demanem l’eliminació immediata de les pilones, quadrats de pedra i de qualsevol objecte que dificulti la lliure circulació pel nostre barri.
  Senyor Alcalde, moltes gràcies pel seu temps i recordí que el nostre temps també es important.
  Sant Feliu de Guíxols, 6 de Maig de 2017
  Associació de Veïns del Barri del Puig”

   


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies