• Categories
 • Comença la campanya dels 25 anys de Peix Blau Ganxó

  15/05/2017
  L'alcalde, Carles Motas, i el regidor de Turisme, Salvador Calabuig, en la foto de grup conjunta amb els cuiners o propietaris dels restaurants participants en el certamen Peix Blau Ganxó 2017 (AJUNTAMENT)
  El proper divendres 19 de maig comença la 25a campanya del Peix Blau Ganxó, una edició que s’estendrà fins al 18 de juny.
  Vint-i-cinc anys des d’aquella primera campanya del Mes del Peix Blau Ganxó del 1993, que intentava posar en valor les moltes espècies de peix blau que es capturen al nostre litoral i les convertia en producte de promoció de la ciutat, de la mà dels restaurants de casa nostra.  Aquesta és una de les campanyes gastronòmiques més antigues de la zona, junt amb la Garoinada de Palafrugell.
  • Edició 2017 commemorativa als 25 anys
  En aquesta 25a edició hi participaran un total de 15 establiments oferint plats, dels quals 7 oferiran menús, menció apart del tradicional còctel especial de La Goleta i els pans especials de Ca la Nati.
  Per la celebració dels 25 anys es vol fer que la campanya tingui una nova embranzida i portar-la d’acord amb els nous temps. La degana de les campanyes gastronòmiques de Sant Feliu tindrà renovació, amb nous atractius, i amb un aire que vagi en la línia de les tendències gastronòmiques i culturals actuals.
  DSC 1917 DSC 1929
  • Peix de Km 0
  El principal objectiu d’aquest any serà vincular la celebració de la campanya a la filosofia dels restaurants i productes Km 0. Es vol, per tant, prioritzar el peix capturat aquí i reconèixer el mèrit dels pescadors locals, els quals fan possible que dia a dia puguem consumir aquest producte d’altíssima qualitat.
  Tot el peix servit a la campanya serà pescat a Sant Feliu i per tant, sortirà directament de la nostra confraria. Només en el cas de mal temps que impedeixi la captura en aigües guixolenques, es podrà servir peix d’altres indrets de la Costa Brava.
  Els restaurants participants oferiran dos menús dins la campanya promocional, que tindran preus fixos; hi haurà un menú de 25 euros, i un altre de 35 euros, iva inclòs. La diferència entre preus ve motivada per diferents factors, com per exemple el nombre de plats a escollir.
  • Preu tancat
   Els menús inclouen peix blau, tant en els entrants com en els plats centrals. La imaginació de les cuines farà la màgia. Hi haurà, alhora, una modalitat d’un sol plat i dues copes de vi de la campanya, a un preu tancat de 10 euros.
  Com que la ciutat celebra aquest aniversari, es farà un acte d’homenatge als cuiners, restauradors i entitats que han fet possible la celebració dels 25 anys de la campanya i de totes les activitats gastronòmiques i promocionals a l’entorn del Peix Blau Ganxó.
  Fent un repàs a tots els anys hi ha grans noms propis i grans moments d’aquesta campanya, amb presentacions en diferents ciutats, aportacions de reconegudíssims gastrònoms, periodistes especialitzats o cuiners, com els germans Torres, Jaume Fàbrega, Carme Casas, Joan Tàpia, Francesc Sanuy, …
  • Show cooking els dissabtes
  Com a activitat paral·lela es farà un show cooking de cuina del peix blau cada dissabte de la campanya de la mà d’un cuiner participant diferent cada dia on explicarà un plat de peix blau de cuina tradicional o creativa al Mercat Cobert a partir de les 10 h.
  A banda de l’excel·lència del producte de peix blau, la campanya ha volgut, tots els anys, promoure el consum d’aquests peixos (anxoves, sardines, peix espasa, bonítol…) pels seus beneficis sobre el nostre organisme, sobretot pels greixos beneficiosos que aporten, com l’Omega3.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies