• Categories
 • Jordi Bigas, sorprenent sots-campió del Torneig d’Escacs Actius de Sant Gregori

  23/05/2017
  Jordi Bigas, rebent un pernil i un trofeu pel sotscampionat de Sant Gregori
  Aquesta temporada han començat a realitzar-se els Campionats de Ràpides (Actius) d’Escacs organitzats per la Delegació Territorial de Girona que, normalment, s’efectuaran els
  dissabtes o els diumenges al llarg d’aquest any en diferents poblacions de Girona. El Club Guixolenc d’Escacs, en edicions passades, ja havia col·laborat en aquests esdeveniments. Per
  exemple, el proper torneig d’Actius es farà el 28 de maig al CE Gerunda de Girona i el següent, el dia 4 de juny, a Santa Pau i, així, fent un circuit que durarà tot un any. Es juga durant un sol dia pel matí i migdia, a 9 rondes amb Sistema Suís.
  En aquest cas, ens hem de referir al jugat aquest dissabte 20 de maig a Sant Gregori amb 42 participants, en què tres jugadors ganxons, Jordi Bigas, Manel Romera i el nou fitxatge Lluís Puig, van participar en aquest duel de titans provincials. La sorpresa va ser que Jordi Bigas, amb el rànquing dotzè de la competició, va quedar en segon lloc, amb 7 punts, per damunt de dos Mestres Catalans. El primer classificat va ser el Mestre Internacional del Figueres, Jordi Cuadras, amb 8 punts. La clau del matx per Jordi Bigas fou a l’última ronda, en què s’enfrontava al Mestre Català del Banyoles, Albert Muratet, que va fer una mala “entrega” de peça que el ganxó va aprofitar per endur-se’n la victòria i el sots-campionat. D’aquesta manera, el jugador del Guixolenc va pujant grans escalons en l’àmbit gironí i no descarta esforçar-se i estudiar més per assolir una fita que tots els jugadors anhelen: obtenir el títol
  de Mestre Català.
  Per la seva banda, Manel Romera va obtenir 3’5 punts dintre de les seves expectatives, i el recent incorporat a les files del Club Guixolenc d’Escacs, Lluís Puig,  4 merescuts punts que li han valgut per pujar 4 llocs en la classificació final, cosa que fa pensar que serà un bon puntal per jugar, properament, al segon equip del Guixolenc en el Campionat de Catalunya.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies