• Categories
 • Cicloturisme: Ermites de Sant Cristòfol i Erols

  24/05/2017
  Els membres de la Colla Bujonis, a Erols (COLLA BUJONIS)
  Es tracta d’un itinerari llarg (65 km) però amb poc desnivell, ideal per sortir a “rodar” gaudint del paisatge. Arribarem fins al municipi de Llambilles travessant els bonics plans agrícoles de Panedes i la Verneda. Un cop al lloc de les Dues Rieres de Cassà, pujarem fins el formidable pla de Matamala, ja a tocar de Sant Cristòfol del Bosc; aquí cal visitar l’ermita, el paratge ben endreçat que l’envolta i la font construïda amb una volta de pedra en un fondal de la riera.
  La ruta continua per senders i pistes fins el veïnat d’Erols, al terme de Llambilles ja a tocar de Quart; coneixerem l’ermita de la Pietat, una interessant construcció d’una sola nau d’origen romànic que ha sofert diverses reformes i modificacions; a destacar el gran porxo sostingut amb pilars a l’entrada, el campanar d’espadanya i un ull de bou a la façana
  principal. Cada 8 de setembre s’hi celebra un aplec.
  Podem tornar pel carril bici directament o per algun dels múltiples camins i pistes del Pla de la Verneda; la ruta, a part de visitar les ermites i tot un elegant mosaic de camps de conreu encaixonats enmig de boscos, ens permet recórrer bona part de la conca de la Verneda amb un seguit de torrents i rieres (rieres de can Vilallonga, el Bugantó, el Corb,…). Si estem a
  l’aguait,entre la remor del vent i la fressa de l’aigua, potser sentirem el murmuri dels goigs de la Pietat d’Erols: “Plena sou de pietat, Del poblat d’Erols, regina, Dolça mare que amb bondat, Cap el cel ens encamina”.
  Colla Bujonis.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies