• Categories
 • Més demagògia

  24/05/2017
  La Rambla d'Antoni Vidal, un dia qualsevol entre setmana. (M.M.)

  Ara em fan saber que hi ha polèmica amb el nom de la Rambla Vidal ja que el prohom diuen que va ser un destacat esclavista. Ostres! Deixeu-me que tiri d’ironia ganxona abans d’entrar en matèria… Del que no parlen, però, tal com m’apunta un meu amic, és de tornar el seu llegat. Renoi, rebutgem el seu nom, però no el seu llegat!

  Em sembla totalment fora de lloc, i fins i tot trobo que extremadament demagògic, extrapolar fets i ètiques del segle dinou a la manera de fer i de pensar del segle vint-i-u.

  Algú trobaria lògic tractar de criminals els almogàvers? Sí, ja sé que he tirat força més enrere, però és per demostrar que són altres temps. Podríem parlar dels Papes de Roma des del segle quinze fins ben bé la meitat del segle vint. Per ser generosos i poc profunds, diríem que l’ètica, la moral i la humanitat no era pas el seu fort, no dubtaven a matar o fer matar a tot aquell que destorbava o podia discutir el seu poder, fins i tot l’inquilí del Vaticà de l’època de la guerra civil beneïa els avions que venien a bombardejar per matar i generar terror… seguim?

  Si disposéssim de prou dades fidedignes, segurament podríem posar a parir a tots aquells que varen fer fortuna a les Amèriques, els anomenats “indianos” o “americanos”, però és clar, aprofundir no interessa gaire, és més còmode i profitós mirar de penjar-se medalles per figurar com a progre d’aparador.

   


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies