• Categories
 • Burruezo, al festival “Ciudad Flamenco” de Barcelona

  25/05/2017
  Wafir Jibril i Pedro Burruezo, durant un concert / PEDRO BURRUEZO

  Pedro Burruezo i els seus acompanyants actuen aquest dissabte 27 de maig a les 20h al Festival Ciutat Flamenco  (a la Bibliioteca de Catalunya, c/Hospital, 56) de Barcelona amb un espectacle nascut a la nostra ciutat: “Auto Sufí Ciència”..

  Burruezo porta anys transitant diferents camins i, amb la seva peculiar manera de fer, polièdrica i contracorrent, aconsegueix unir-los de la forma més sincera amb passió, rigor i coneixement. Ara, al costat dels també polifacètics Pere Martínez (cant) i Wafir S. Gibril (flauta ney, llaüt àrab, violí, percussió), més la plèiade de virtuosos músics i ballallarins que conformen aquesta Nur Camerata (amb Maia Kanaan, Jordi Ortega, Virginia Joëlle)junt amb el guitarrista Marc López i el bailaor Miguel Donaire, proposa un camí que va del sufí al flamenc i a l’inrevés.

  Burruezo s’ha entretingut a recopilar cantes que tenen el seu origen en el pòsit islàmic-sufí i ha retocat altres cants tradicionals per encaixar-los en aquest nou espectacle per construir un discurs en què el contingut i el continent estan íntimament relacionats. Els cantes jondos de Martínez, les lletanies sufís de Burruezo, els vaivens moriscos de Wafir S. Gibril, el baile flamenc de Miguel Donaire, la guitarra jonda de Marc López i les cordes clàssiques de la Nur Camerata amb el gir dervix de la ballarina Virginia Joëlle fan una vetllada sorprenent, un espectacle transcendent que llança a l’aire un missatge de profund calat espiritual que, unint tradició i transgressió, posa una mica de pau en els temps del caos, la incertesa i la desinformació.
  L’espectacle ret homenatge al llegat andalusí preflamenc en què els sufís intenten, a través de la recerca de la bellesa, pujar els esglaons d’una escala al Cel. Aquest espectacle, que és una producció i una estrena del Taller de Músics, ens condueix des de la soleá sufí al taranto morisc passant per lletanies i “dickers” (o mantres sufís) que s’encadenen amb sagetes i seguiriyas amb total naturalitat, doncs, com diria qualsevol entès, “són branques d’un mateix tronc”.

  Bona part del repertori d’ “Auto SufiCiència” està format per peces del darrer disc de Burruezo i la seva troupe, “Dervishes & Troubadours”.

   

  Pedro Burruezo: veu, mondol, guitarra, percussió, idea i direcció
  Pere Martínez: cant
  Wafir S. Gibril: ney, “ûd”, percussió
  Maia Kanaan: viola, cors
  Jordi Ortega: violoncel
  Marc López: guitarra flamenca
  Miguel Donaire: ball i percussió
  Virginia Joëlle: gir dels dervitxos

   


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies